úterý 15. července 2014

Mí malí oblíbenci - stíny Artdeco a Lancome

.. a když píšu malí, tak myslím opravdu malinkatí - tyhle kousky mají jen 1,1 a 1,3 gramů a v mé sbírce dekorativní kosmetiky zaujímají snad ty nejmenší místečka. Na druhou stranu jejich velikosti se vyrovná jejich dokonalost a kvalita, a tak vás o tyhle recenze prostě nemůžu ochudit. :)


Hned na začátek vás musím trošku varovat - tuhle dvojku si moc nezamilujte, protože jde o starší kolekce, které už nejspíše nikde neseženete. Na druhou stranu je to ale super ukázka těchto značek, díky které si klidně můžete udělat obrázek o kvalitě stínů Artdeco i Lancome celkově a najít si tak jiný stín z novějších kolekci podle svého vkusu. :)


Začnu se stíny Artdeco, protože k téhle značce mám jednoduše hodně blízko a zatím mě nikdy nezklamala. Právě kvůli tomuto kousku jsem se zapojila do giveaway na blogu u Brunwen (www.brunwen.blogspot.cz) a ke svému obrovskému štěstí jsem vyhrála.. a k ještě většímu štěstí jsem (ze 3 výher) vyhrála právě můj vysněný balíček s těmito stíny. :)

KOSMETIKU ARTDECO zbožňuju hlavně kvůli skvělé pigmentaci (např. rtěnek a očních stínů), božské výdrži, odolnosti a vlastně kvality celkově, pak taky kvůli příjemným cenám (nebudu lhát, je to několikanásobek těch nejlevnějších drogérkových značek, ale kvalita cenu i tak ohromně předčí - jde o něco tak dokonalého a stylového, že bych čekala mnohdy i ceny o několik stokorun vyšší).
No a pak mě taky dostávají jejich stylové kolekce (nejvíce např. kdysi kolekce Dita Von Teese, z níž ještě pár kousků můžete najít TADY) a šikovné kosmetické vychytávky. Mezi jejich neobyčejné produkty které jsem vyzkoušela bych určitě zařadila třeba jejich slavnou bázi pod oční stíny nebo můj milovaný fixatér rtěnky (kdykoliv si chci vzít ven nějakou výraznější rtěnku tak se bez něj neobejdu - jinak bych skončila díky větru a rozpuštěným vlasům s barevnými šmouhami rtěnky po celém obličeji).


Ale zpět k těmto stínům.. Jde o oční stíny Artdeco č. 605 z kolekce Glam Stars, v minibalení s magnetkem zespod. Tyhle stíny jsou určené do kazetek (neboli paletek či beauty boxů), které má Artdeco v různých velikostech, ale sama si stíny nechávám jen tak volně, protože i jejich balení je pro mě dostačující.


ODSTÍN č. 605 je tmavější stříbrná, která při menším množství světla vypadá jako tmavě šedá, ale na světle se krásně leskne a vytváří tak světlejší a třpytivější dojem.
PIGMENTACE je, jak už je u Artdeco zvykem, opravdu skvělá a není vůbec problém vytvořit se štětečkem krásně sytou barvu.
APLIKACE je opět božská - stín se lehce roztírá do ztracena, dá se s ním hezky stínovat, ale zároveň se dá i krásně zapracovat do kůže. Stíny nepráší, akorát tyhle třpytivé verze zanechávají třpytky pod očima (můžete je vidět i na fotkách níže).
ODOLNOST je dobrá ať už s bází, nebo bez báze s dobrým zapracováním stínů.
VÝDRŽ je skvělá - po celém dni vypadá líčení stejně jako čerstvě udělané - žádné slité stíny do záhybů ani vybledlé barvy.
CENA se za tohle malé balení Artdeco stínů v různých provedeních (většinou ale 0,8g) pohybuje cca kolem 80-150Kč.

Protože tyhle stíny nosím ráda (a jak už jsem psala, tak stříbrná mi spolu s šedou a modrou podle mě sluší), vyfotila jsem si verzi mého nejběžnějšího a celkem jemného líčení - jako podklad vždy dám bílý stín na celé víčko (až k obočí i kolem vnitřního koutku oka) a pak už jen směrem od vnějšího koutku nanáším tento stříbrný stín Artdeco. Na závěr použiju ještě jednou bílý stín na zamaskování ostřejších hran šedého stínu a je hotovo. Nakonec na běžné líčení použiju jen řasenku (tužky a tekuté linky používám na běžné líčení jen s tělovými stíny).

vlevo: pouze bílý stín na celém víčku + Artdeco stín směrem od vnějšího koutku, uprostřed navíc řasenka, vpravo ještě obočí
Tak a teď přichází na řadu oční stín Lancome Color Design č. 505 (Platinum Brown). Nevím jestli jej někde v tuto chvíli je možné sehnat, ale mi se to nepodařilo. Jinak jeho běžný obal je samozřejmě luxusnější, tohle je něco jako tester - dostala jsem jej od slečny na Votocvohoz jako dáreček a tuším, že to je tester do nějakého obchodu s kosmetikou (zezadu je nápis not for sale). :D
Každopádně z takového dárku jsem měla obrovskou radost a beru jej stejně, jako bych měla klasické balení - přece jen gramáž je stejná a na obalu mi až tak nezáleží.


ZNAČKU LANCOME určitě představovat nemusím, protože je opravdu světoznámá - díky svým parfémům, pečující i dekorativní kosmetice. Podle mě jde při koupi jejich produktů nejen o luxus a kvalitu, ale především o potěšení ze známosti téhle značky. Sama bych si zatím jedny jejich stíny za 400-600Kč i přes jejich kvalitu nekoupila, ale na druhou stranu chápu že jde o stejný pocit luxusu, jako když si koupíte drahou značkovou kabelku, botičky a jiné "nutnosti".. Ikdyž u stínů není na veřejnosti značka tak vidět, ve srovnání s takovými věcmi je tohle levná záležitost. :)


Tyhle Lancome stíny mají nádhernou BARVU, jejíž základ je jemně hnědá a jejíž povrch se na světle leskne a vytváří tak nádech až do šedo-stříbna. Sama mám tyhle odstíny daleko raději než obyčejné hnědé nebo bronzové, kterých je všude hromada.
PIGMENTACE je dobrá, ikdyž odstín je opravdu jemný.
APLIKACE je jednoduchá a stíny se opět krásně rozmazávají do ztracena.
VÝDRŽ je bezproblémová - stíny se hezky uchytí do kůže a tak se neslévají a samozřejmě ani během dne neblednou.
CENU těchto stínů jistě nevím (snad kolem 400Kč), ale momentálně můžete pro představu koupit například různé 2,5gramové stíny Lancome za ceny kolem 450-600Kč.


Co vy a tyhle značky? Zkoušeli už jste něco od Artdeco nebo Lancome? :)

18 komentářů:

  1. Od značky Artdeco sama ještě nic nevlastním, mám zálusk na jejich bázi pod oční stíny a tys mě teď nalákala ještě na stíny a fixatér rtěnky, no to snad není možný! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Domi báze i fixatér jsou opravdu super věcičky.. hlavně ten fixatér už beru na venkovní akce jako nutnost. Psala jsem o něm i recenzi, ale od té doby jsem jej používala ještě hodněkrát a mám ho čím dál tím raději. Jedinou nevýhodou u něj může být po přetření zmizení krémového povlaku rtěnek (je v něm dost alkoholu), ale to se dá vyřešit navrch leskem. A i všechny jejich stíny a rtěnky co jsem zkoušela zatím byly božské. :)

      Vymazat
  2. s tou pigmentací u artdeca nesouhlasím...u mě to byla katastrofa stou rtěnkou =(

    Loveliness By Tess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nj, tu Tvou recenzi a opravdu nepovedenou rtěnku si pamatuju moc dobře.. Ale stejně s Tebou ani tak nemůžu souhlasit, protože vím že u Artdeca je to vyjímka. Má rtěnka od nich je snad nejpigmentovanější jakou mám v celé své sbírce a i ostatní co jsem zkoušela byly božské a nepřekonatelné (Color Art a ještě Dita Von Teese v různých odstínech).. Ale je pravda, že před koupí té své jsem projela plno swatchů a recenzí abych se ujistila že se mi bude barva líbit.. A po té Tvé recenzi si budu dávat ještě větší pozor, protože takovou rtěnku bych rozhodně nechtěla. Nakonec je opravdu dobře, že jsi tu recenzi sepsala a určitě tím pomůžeš pár lidem od koupi nepovedené rtěnky.. :)

      Vymazat
  3. Artdeco mám taky moc ráda, přesně jak říkáš, mají nádherně syté barvy, které se snadno nanáší. Od Lancome mám jen rtěnku, ale není špatná, i když na mě trochu vysušující... Ty stíny mají krásnou barvu, i když zrovna u stínů mi přijde, že je dobrý výběr i mezi levnějšími značkami, tak bych do nich asi neinvestovala - ale jak píšeš, oproti jiným značkovým věcem je kosmetika ještě pořád dostupná. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj, sama bych do toho taky zatím nešla.. ale kdo ví, třeba jednou :)

      Vymazat
  4. Vypadají opravdu úžasně :)

    PS: Moc ráda bych tě pozvala na svojí první GIVEAWAY!:)
    http://lovies47.blogspot.cz/2014/06/giveaway-01.html

    OdpovědětVymazat
  5. Ani od jedné značky nic nevlastním, protože jsem prostě strašný škrt :D:D nee, jen prostě nepotřebuji mít pocit luxusu tím, že si koupím něco od drahé značky, mám daleko lepší pocit, když si pořídím něco skvělého za výhodnou cenu, což se naštěstí dá (mám to tak jak s oblečení, tak s kosmetikou a ani do kabelek neinvestuji moc peněz, stejně bych se o ně neuměla starat tak, abych je neponičila :D). Každopádně stíny vypadají krásně, akorát mám radši celé paletky, než abych hledala kam jsem zašila ty malinkaté monostíny :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Tak škrtem bych Tě jen podle toho rozhodně nenazvala, sama si taky pořizuju spíše výhodnější kosmetiku, ale i tak jsem hodně náročná - třeba ve stínech mám nejvíce paletek Sleek a pořizovat si za pár korun nějaké levné drogerkové stíny bych opravdu nechtěla, to ani za tu cenu prostě nestojí. A celkově v dekorativní kosmetice jako první koukám na účinek a až pak na značku, o tu mi vlastně skoro nejde (jde jen o to, že u některých značek prostě vím že budu spokojená a tak jim dám přednost před něčím levným s nejistou kvalitou). Třeba Lancome je na mě zatím asi taky moc drahá značka (ale Artdeco ne, ta mi přijde cenově úměrná kvalitě). :)

      Vymazat
    2. No po drogérkových stínech taky nesahám, mám doma jen jednu MUA (vím, že tu značku fakt nemusíš :D) paletku a zbytek co mám nějaké duo, nebo trio stíny jsou většinou na nic, ty už mám ale z dob kdy mamča objednávala z avonu a z oriflame..od sleeku bych si taky ráda nějakou pořídila pak mě zaujaly paletky právě od makeup revolution a tak se těším na spuštění eshopu.

      Vymazat
    3. Caroline na ty se taky strašně těším, podle recenzí by měly být stejně božsky pigmentované jako Sleek :3 Jinak sama mám z dřívějška taky pár stínů, ale hlavně jednu velkou e.l.f. paletku, která je sice super (a byla hoodně levná), ale co mám Sleek, tak jen leží na dně mé kosmetické krabičky :D

      Vymazat
  6. mám doma tiene oboch značiek a som spokojná, páči sa mi výber odtieňov od Artdeca, aj to, že sa dajú kúpiť aj ako refill-y:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evie úplný souhlas, pro mě je Artdeco jedna z nejlepších značek dekorativní kosmetiky. :) Akorát od Lancome mám zatím jen tohle a myslím že ještě nějaké mléko na čištění pleti nebo tak něco.. :)

      Vymazat
  7. Jsem ráda, že jsi se stíny spokojená. :) A ty druhé mají krásnou barvu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. spokojená jsem opravdu moc, jsou nádherné a přesně jak jsem od Artdeco čekala, tak jsou i kvalitní a skvěle drží. :3 Mooc za ně děkuji :)

      Vymazat