sobota 12. července 2014

Natura Siberica - hustý sibiřský bílý olej

Myslím si, že dnešní recenze se vám bude opravdu líbit - přece jen jde o značku přírodní kosmetiky Natura Siberica a navíc jejich opravdu moooc povedené tělové mazání - hustý sibiřský bílý olej.


Nejzajímavější je podle mě to, že podle názvu ani oficiálního popisu si člověk nedovede představit jak tahle věcička vůbec vypadá a co umí. No vážně, tohle je přesný opak toho co jsem čekala! Ale naštěstí jsem daleko spokojenější, než jsem si myslela že bych s tímto "olejem" mohla být.

Pokud jste zvědavé co v tom vězí, mrkněte na zbytek článku a hned budete mít jasněji.. :)


PODLE OFICIÁLNÍHO POPISU je tenhle hustý sibiřský bílý olej na tělo vyroben na bázi čistého včelího vosku a přírodních olejů z osmi sibiřských rostlin:

- olej z sibiřského cedru a jalovcový olej odstraňují otoky a zlepšují krevní oběh, 
- olej z jedle sibiřské omlazuje a vyhlazuje pokožku, zlepšuje elasticitu, 
- olej z rakytníku řešetlákového a olej z semínek ostružiníku morušky podporují aktivní regeneraci pleti a chrání ji před působením volných radikálů,
- olej z šalvěji lesní intenzivně vyživuje, 
- olej z šípků Dahurica tonizuje a zpevňuje pokožku, 
- olej z bílého sibiřského lnu vyživuje pokožku vitaminem E a zklidňuje ji. 



Už podle popisu jde vidět, že jde o vyživující lahůdku pro naši pokožku.. ale přitom si stále představím cosi olejovo-voskového, mastného a nejspíše mléčně bílého. 

To jsem se ale hodně spletla - tohle totiž ani zdaleka nepřipomíná olej! Jde o tak husté tělové mazání, že kdejaké tělové máslo se může jít s hanbou zahrabat.


A ve chvíli, kdy jsem se začala bílým "olejem" mazat, čekalo mě ještě daleko větší překvapení - tohle neskutečně husté našlehané mazání se krásně a lehounce roztírá a hlavně po namazání zůstává jen jakýsi vodnatý pocit (prostě nic co by se ani zdaleka podobalo oleji nebo čemukoliv mastnému).
Při namazání se tak neumastíte, pocit je to opravdu příjemný a klidně se v tu samou vteřinu můžete zase obléct.

Překvapivě ale po namazání (i přes nulovou mastnotu) zůstává pokožka krásně vyživená a nevysušuje se, navíc máte pocit zpevnění.


Takže nejen, že je tohle mazání pro mě opravdu překvapení, ale hlavně záhada, jak může dokázat zkombinovat tak šikovné a příjemné vlastnosti. :)

CENA za 200ml balení je kolem 190Kč, koupit můžete třeba na www.fyto-kosmetika.cz.


Tak jak se vám hustý bílý "olej" líbí? Zkoušely už jste něco podobně šikovného nebo překvapivého? :)

21 komentářů:

  1. Nezkoušela, ale vypadá zajímavě :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já taky ne, ale moc se mi to líbí! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se vůbec nedivím, je to opravdu šikovné mazání.. hlavně pro ty, co nemají rádi mastný olejový pocit na pokožce (ikdyž mi třeba nevadí si před oblečením se chvíli počkat)

      Vymazat
  3. Vypadá to hodně zajímavě, hlavně mě zaujal ten nemastný pocit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj, já třeba zbožňuju i olejíčky, ale vím že u velkého množství lidí tenhle nemastný pocit a možnost se hned obléct vede.. :)

      Vymazat
  4. Ahaa.. tak já už bych podle "body butter" teda čekala máslo a né olej.. protože nikde zmínku na obalu o oleji nevidím. Každopádně velice mě tento produkt zaujal, protože přesně tohle bych na svoje tělo potřebovala. Až mi přijdou penízky z brigády, tak už vím, že bych je neměla vrážet do různých kravin, ale do něčeho, co by mi opravdu prospělo - a myslím, že tohle by bylo přesně pro mojí pleť :-) Díky za recenzi! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj, ve chvíli kdy vidíš obal tak je jasno.. Horší je když je na stránkách obal buď rozmazaný a nápis nejde přečíst a nebo je tam obal s ruským textem, to Ti toho moc neřekne. :D
      A všude jej právě mají popsaný jako "olej", takže prostě kupuješ s tím, jak asi vypadá hustý bílý olej.. :D

      Vymazat
    2. Jo takhle :D no to já na jejich stránky nekoukala.. ale v tom případě tam oni mají chybu, protože už jen podle tvých fotek a z obalu produktu je jasné, že to žádný olej není, nýbrž tělové máslo :)

      Vymazat
    3. Právě že bych to asi nenazvala chybou (viděla jsem tenhle český název všude stejně), spíše bych řekla že je se snaží, aby byl produkt zajímavější. :)

      Vymazat
  5. Podle názvu bych tedy čekala máslo a ne olej, ale vypadá skvěle. Značka je mi sympatická.
    Giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj, ale klikni si na odkaz (v názvu produktu hned na začátku) a uvidíš jak jej mají na eshopu - obal je v ruštině nebo co to je a popis je "hustý sibiřský bílý olej".. :D Takže když Ti přijde Body Butter, nestačíš koukat

      Vymazat
  6. Tak na tento "olej" jsem už několikrát koukala, ale nikdy jsem si neuměla představit co to vlastně bude. Takže tvoje recenze mi přišla více než vhod a příště už vím, že toto mazání musím prostě vyzkoušet.

    Radu - UltimateChic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Radu to jsem ráda. :) Je pravda, že ten jejich český název je dost zavádějící :D

      Vymazat
  7. na obale sice píšou butter, ale na webu to popletli a napsali olej :) nicméně vypadá to opravdu lákavě

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Barčo podle mě spíše chtěli mít něco extra :D Mají to jako "olej" v českém znění všude a problém je, že často mají na eshopech text obalu v nějaké azbuce, takže anglické znění zjistíš až když Ti dojde domů :D

      Vymazat
  8. Miško souhlas, je to super kousek :)

    OdpovědětVymazat
  9. Toto vyzerá celkom dobre, i keď mi prišlo zvláštne, že len kombinácia vosku a olejov by sa tak rýchlo vsiakla, ale keď vidím zloženie, tak je tam aj voda a iné zložky, takže už chápem :)
    Má aj nejakú vôňu? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, voda je na prvním místě a až bambucké máslo je na 4.místě. A vůně taková jemně krémová, spíše ji nevnímáš. :)

      Vymazat
  10. Přidávám na seznam "jednou nutně koupit" =D Pokud to trumfne i tělová másla z Body Shopu, tak to potřebuju. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tělová másla z Body Shopu jsem zatím nezkoušela, ale tohle je docela jiné než všechny másla co znám, právě kvůli tomu vodnatému pocitu po namazání :)

      Vymazat