pátek 25. července 2014

Opalovací oleje Monoï na cesty

Léto je v plném proudu, a tak přidávám další "opalovací" recenzi. :)

Monoï olejíčky už z mého blogu určitě dobře znáte a tak víte, že jejich vůni i účinky neskutečně moc zbožňuju. V létě se s nimi mažu každý večer a občas jimi prokládám i opalovací mléka přes den, aby má pokožka byla co nejvíce naolejíčkovaná, hydratovaná a krásně se opalovala.


Nedávno ale tahle má oblíbená značka začala v eshopu tahiti-tiare.cz prodávat i opalovací oleje, a ty se mi hned taky zachtělo vyzkoušet. A k mému obrovskému štěstí mi nedávno darovali právě tyto 2 cestovní balení opalovacích olejíčků s ochranným faktorem SPF 3 - ve vůni vanilky a Tiare (original), za což moc děkuju. :)



Olejíčky mají naprosto stejné vlastnosti jako ty bez ochranného faktoru, tedy dají se použít jak na tělo, tak třeba na vlasové zábaly. Jediný rozdíl by měl být v ochranném faktoru a v použití barviv (olejíčky jsou tmavější).

Ale já jsem našla jiný, pro mě zásadní rozdíl - neříká se mi to lehce (přece jen tahle značka je mým velkým voňavým oblíbencem), ale tyhle opalovací olejíčky mi prostě nevoní.


VŮNĚ vanilky je z obou olejíčků hezčí (jemně slaďoučká, ale i tak v ní cítím cosi uměle nepříjemného), ale vůně Tiare mi spíše vadí a s jejich olejíčkem bez ochranného faktoru ve variantě Tiare nemá snad nic společného.. Po namazání na tělo je vůně spíše umělá a těžká (v horku mi připomíná "vůni" rozpáleného auta). Takže mazání tímhle olejíčkem snesu jen venku, kde se ztratí a během chvilky o ní nevíte.


Takže abych to shrnula - olejíčky jsou stejně šikovné, a díky ochrannému faktoru ještě šikovnější než ty bez něj, ale pokud vám záleží na božské vůni Monoï olejíčků, tak si přece jen raději pořiďte ty bez ochranného faktoru.

Ale přece jen tyhle olejíčky i u mě najdou využití - jeden si vzala sestřička do Chorvatska na opalování a druhý jsem si právě sbalila na víkend s kamarády. :)

CENA každého olejíčku (Tiare, Vanilka nebo Kokos) v cestovním balení 60ml je 189Kč (a v klasickém 120ml balení najdete olejíček s SPF6 za 279Kč).


A co vy a Monoï? Nechaly už jste se na některý z olejíčků bez ochranného faktoru nalákat nebo jste se rozhodly na léto pro tyhle pomocníky? :)

19 komentářů:

  1. Moc pěný článek!:) Tahle značka Monoï mě strašně moc láka! Určitě bych od ní chtěla něco vyzkoušet:)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anett tak to můžu jedině doporučit - hlavně jejich klasické olejíčky bez SPF a toaletní vodu, ale co jsem četla tak je božský třeba i šampon :)

      Vymazat
  2. Milá Nicco,
    moc si vážím Tvé objektivity v tomto článku, přestože jsi olejíčky dostala zdarma. Díky za upřímnou recenzi a krásný víkend...
    Veronika :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Veri,
      děkuji a jsem ráda, že se recenze líbí. :) Chvíli jsem přemýšlela jestli není až příliš zaměřená na tu vůni, která mi tak nesedí, ale nakonec jsem si řekla že je to opravdu zásadní věc. A když všechny jejich ostatní olejíčky právě kvůli vůni vychvaluju až do nebes, tak v tomhle případě bych prostě nemohla.
      Přeji hezký večer,
      Nicca :)

      Vymazat
  3. jéé. vůně vanilky, tu můžu na všem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tu já taky zbožňuju, ikdyž opět jen v olejíčku bez SPF, tam je božská :3

      Vymazat
  4. Já opalovací olejíčky miluju,a tyhle vypadají opravdu dobře :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je taky zbožňuju, ale přece jen aby sis zamilovala Monoi, doporučuju ty bez SPF s jejich božskou vůní :)

      Vymazat
  5. Krásna recenzia. Už aj ja mám svoj Monoi - fantázia.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji a jsem ráda, že máš taky svůj Monoi ráda. :) Pro mě je to opravdu srdcová záležitost :)

      Vymazat
  6. Tak "vôňu" auta by som asi neprežila, z tej vždy mierne nevoľno :) Monoi olej som mala kedysi veľmi dávno, možno by som ho mala vyskúšať znovu, ale teda bez SPF :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj, když se mažu uvnitř místnosti, taky mi z vůně není dobře.. :( A to je opravdu přesný opak toho, jak úžasně jejich ostatní olejíčky voní. Takže ty bez SPF doporučuju a s čistým svědomím prohlašuju, že jsou dokonalé a neskutečně božsky voňavé :)

      Vymazat
  7. Tyhle olejíčky vůbec neznám. Já mám jeden také bez ochranného faktoru a jsem s ním spokojená, jen ještě dodatečně používám nějaký ochranný faktor na obličej a ramena.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já taky.. občas se namažu opalovacím mlékem celá, ale jejich olejíčky to stejně doplňuju, abych měla pokožku krásně hydratovanou :)

      Vymazat
  8. vypadá to hodně lákavě, ale SPF 3.. no doufám, že se tvá sestra nebude mazat jenom tím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baruš ona už byla před odjezdem k moři skoro jako černoch. :D A tipuju, že se opravdu bude mazat jen tím jak jí tak znám. Nebo alespoň nohy, ty si ani já nemažu vyšším faktorem a nejraději na ně používám právě takhle nízké nebo rovnou jen čistý olivový olej ředěný s vodou.

      Vymazat