čtvrtek 10. července 2014

Šampon pro revitalizaci vlasů Dermaheal

Taak, opět mám nový šampon a jak už je u mě zvykem, tak je založený hlavně na šetrném a částečně přírodním složení tak, aby se hodil i těm, kteří trpí na citlivou pokožku stejně jako já. :)


Tenhle Šampon pro revitalizaci vlasů Dermaheal zatím používám něco přes týden, ale už si troufnu říct, že se opravdu povedl a že jsem si vybrala dobře.



VŮNĚ je tentokrát jemná a příjemná, ale příliš ji nevnímáte, takže tady moc o čem psát není.. možná tak že mi připomíná krémové šampony Dove (stejně jako konzistence šamponu).

KONZISTENCE je tedy krémová a zdá se hydratační, ikdyž odmaštění vlasů zvládá šampon skvěle.


BALENÍ s pumpičkou je mé nejoblíbenější a rozhodně nejpraktičtější. Nemusíte pořád odklapávat a zaklapávat víčko a upatlat tak celou láhev.


Ale teď už k tomu nejdůležitějšímu, a to jak mi šampon vlastně sedí..

PĚNIVOST je dobrá a tak je i spotřeba šamponu stejná jako u těch drogérkových.

EFEKT šamponu je hlavně dokonale odmašťující (což mi většinou přírodní šampony nedokázaly zajistit a právě kvůli tomu občas odběhnu k nepřírodním šamponům), ale zároveň šampon nevysušuje vlasy ani pokožku - o tu spíše pečuje, takže momentálně díky němu netrpím na svědění, lupy ani padání vlasů.
V tomhle ohledu jde o celkem šetrný šampon vhodný k REVITALIZACI vlasů a vlasové pokožky (více informací najdete ještě níže u složení).

Taky jsem si všimla, že vlasy jsou s ním vcelku poddajné - dá se vytvořit objem a dokonce se u mých jinak naprosto rovných vlasů občas po drdolu točí konce. Kromě toho ale vlasy nekrepatí ani netvrdnou (což se mi stává opět u jiných šamponů které mi dodávají objem) a jsou tak příjemně hebké.


SLOŽENÍ máte kompletně na fotce níže, mezi zajímavé složky patří např.:
- hydrolizovaný keratin,
- extrakty z henny a dalších rostlin,
- vitaminy a další složky pro zdravou pokožku (lecitin, arginin, biotin).

Šampon ale obsahuje např. také Sodium Laureth Sulfát jako jednu z pěnivých složek (může být dráždivá) nebo nerozpustný silikon Dimethicon, takže o přírodní složení se rozhodně nejedná!

CENA je 410Kč za 250ml a dá se koupit na eshopu Medaprex.


Když to shrnu, s šamponem jsem opravdu spokojená a i když není čistě přírodní, tak ho ráda budu střídat s těmi přírodními kdykoliv budu potřebovat vlasy více odmastit, zjemnit nebo vytvořit objem.

A co vy, používáte čistě přírodní šampony nebo raději dáváte přednost těm chemickým, které jsou mnohdy na efekt lepší? A nebo jste pro kompromis jaký dělám já = příroda + občas šetrný, ale nepřírodní šampon, který umí něco víc? :)

16 komentářů:

  1. Vypadá hodně dobře :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Libi se mi prakticka pumpicka. Uz jsem to urco psala, ale u samponu davam prednost chemii. Po prirodnich je mam splihle a masti se.
    Giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já tedy mám i přírodní šampon, po kterém mám vlasy objemné.. Ale když používám ty přírodní dlouho, v určitou chvíli se mi taky stává, že jsou mastnější a pak musím na chvíli používat šampon s troškou té chemie.. takže Tě úplně chápu. :)

      Vymazat
  3. Rozhodla jsem se šampónů vyzkoušet víc, takže jsem si teď kupovala dva různé Garnier Ultra Doux a uvidím jak mi sednou. Z přírodních jsem chtěla vyzkoušet něco z těch levnějších, jako je alverde, hodně lidí je chválí, ale stejně musím zkusit sama. S tím odmašťováním... nikdy mi žádný nepomohl tak, abych si nemusela vlasy hned na druhý den umýt, asi to bude mé věčné prokletí a závidím všem, kterým stačí si umýt vlasy třeba 2x do týdne :). Koukám, že šampon má 250 ml a stojí 450 Kč - pro mě by to musel být opravdu velký zázrak, abych si ho za tu cenu pořídila (já vím, jsem strašná šetřivka :P :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Caroline pokud Ti Garnier nedělá problémy, nestačí mi než závidět.. :) Mě z něj začne svědit hlava a padat vlasy, dokonce je to spolu s Head&Shoulders pro mě asi nejhorší šampon (hlavně Garnier Fructis). Sama jsem si začala dávat pozor co si na vlasy dávám právě kvůli své přecitlivělosti, ale jsem si jistá, že i když někdo takhle citlivý není, dlouhodobě se to taky musí projevit v kvalitě vlasů a třeba v tom padání, které nemusí ani člověk vědět čím je způsobené - od té doby co používám šetrné šampony mám vlasy opravdu nesrovnatelně lepší, zdravější, hustější + nesvědí mě pokožka hlavy.. Takže určitě být Tebou alespoň zkusím nějakou tu přírodní kosmetiku, ale pokud Alverde nesedne, nevzdávala bych to tak lehce.. :)

      Vymazat
    2. Garnier Fructis mi problémy nedělal, Alverde určitě zkusím, je hned další na řadě :). Tak to teda koukám, od nikoho jsem neslyšela že by mu Garnier takhle poškodil vlasy :-/ vyzkouším, uvidím.

      Vymazat
    3. No jde spíše o poškození pokožky - když je citlivá, tak chemii prostě nesnese :(

      Vymazat
  4. jsem ostuda - ale ještě jsem neměla šampon s pumpičkou, to musí být paráda :))
    já jsem začínala s Head & Shoulders a ten mi po několika letech začal nevyhovovat :( pak jsem přesedlala na Dove a Nivea a taky nic moc:( pak jsem zkusila Garnier a byla jsem moc spokojena :) pak jsem dlouho odolávala Aussie, ale nakonec jsem zkusila řadu pro objem a naprostá spokojenost:)) teď mi zbývají na dopoužívání 2 aussie a 2 garniery, ty mám v zásobě :) pak začnu koukat po nějakých jiných, abych vyzkoušela i jiné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Wow, Alice, Ty jsi taky šťastný člověk.. Kdybych měla jmenovat nejhorší šampony co jsem kdy vyzkoušela, tak je to právě Head&Shoulders (z něj svědění hlavy, padání vlasů a dokonce šílené lupy, na které jinak vůbec netrpím) a pak Garnier Fructis (sice hezky voní, ale opět strašné svědění, padání vlasů). Dove a Nivea jsou na tom trošku lépe, ale stejně jako jiné drogérkové šampony ani ty moc nesnesu. No a o Aussie co jsem četla složení, tak taky nic pro mě. :(
      A opravdu si myslím, že i když někteří jako Ty tu chemii v šamponech takhle rychle nepoznají, z dlouhodobého hlediska to vlasy a pokožku ničí, takže v tomhle jsem jednoznačně převážně pro přírodní šampony i ostatní vlasovou kosmetiku co se dostává k pokožce

      Vymazat
    2. proto až dopotřebuju ty své zásoby, ráda bych se mrkla po nějakých přírodních :)

      Vymazat
    3. Za sebe bych nejvíce doporučila O´Right, ale bohužel nedávno zrušili své stránky a ani na parfums.cz už se nedají koupit :( Takže budu muset asi taky přejít na jiné přírodní..

      Vymazat
  5. Přesně, můj příští šampon bude mít pumpičku, zvlášť na kolejích, kde cokoliv, co se oslizne od svého obsahu, má tendenci padat na zem (a zem na koleji v koupelně vypadá...), takže musí následovat dlouhé čištěné a oplachování, by mi fakt usnadnil život!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No fuuj :D Tak to bych měla být Tebou asi celou kosmetickou výbavu v pumpičkách :D

      Vymazat
  6. Já teď používám Schwarzkopf Ultime omega repair a nemůžu si je vynachválit :)

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak Schwarzkopf šampony mi moc v hlavě neutkvěly.. Ikdyž vlastně jeden se mi líbil kvůli zajímavému efektu - Gliss Kur Asia Straight, který mi narovnal vlasy tak, že vypadaly jako vyžehlené :)

      Vymazat