čtvrtek 31. července 2014

Vlasové vzorečky, které mě dostaly

Tentokrát půjde spíše o takové minirecenze věciček, které jsem měla zatím jen ve vzorečcích, ale opravdu mě dostaly. Překvapivě jsou všechny vzorečky z Parfums.cz - dva jsem dostala k mým častým nákupům a jeden mám z jejich akce pro blogerky.

Jde o produkty péče o vlasy značek Goldwell a Rene Furterer, o kterých jsem zatím jen četla, ale nikdy dříve mě nenapadlo si od nich opravdu něco pořídit.. Až do teď. Teď o nich totiž vážně uvažuju a až mi dojde má sbírka šamponů a zásoby mé milované masky Gestil Wonder, rozhodně vím na jaké značky se zaměřím.


Nejvíce ze všeho mě dostaly kondicionéry GOLDWELL, ale přemýšlím jestli by jejich masky nebyly ještě lepší (jestli je to vůbec možné).. Takže pokud s nimi máte někdo zkušenosti, prosím napište ať se můžu rozhodnout. :)

Jako první jsem dostala k nákupu vzoreček kondicionéru Goldwell Dualsenses Color Extra Rich pro barvené vlasy. Barvené vlasy sice nemám (a tak nedokážu posoudit jaký má kondicionér vliv na prodlužování intenzity barvy), ale i tak mě účinky kondicionéru opravdu mile překvapily.


ÚČINKY: To hlavní na čem mi u něj záleželo, je jemnost a lehká rozčesatelnost vlasů, které si všimnete už ve sprše při nanášení a pročesávání prsty. Ale ten úžasný pocit naštěstí vydrží i po umytí a uschnutí vlasů, které jsou krásně hebké, nezacuchávající se a jsou na dotek i na pohled zdravější.

OFICIÁLNÍ POPIS:
Goldwell Dualsenses Color Extra Rich kondicionér pro barvené vlasy zvyšuje jejich lesk a uzavírá barevné pigmenty ve vlasovém vláknu pro delší zářivost barvy. Technologie Instant Microfluid doplňuje aktivní látky rychle do vlasů. Použití kondicionéru Goldwell Dualsenses Color Extra Rich ulehčuje rozčesání vlasů, vlasy jsou hebké a dobře vyživené. Vlasová kosmetika řady Goldwell Dualsenses Color Extra Rich je obohacena extraktem z granátového jablka s antioxidačním účinkem a ochranným UV filtrem.
Účinky:
- Pečuje o barvené vlasy, zvyšuje jejich lesk
Prodlužuje zářivost barvy
- UV filtr vlasy chrání
- Ulehčuje rozčesávání vlasů
Složení:
- Extrakt z granátového jablka - pro větší zářivost barvy, vyživení vlasů
- Technologie Instant Microfluid - rovnoměrně doplňuje účinné látky do vlasů
Typ vlasů: Vhodné pro barvené vlasy.
Jak aplikovat: 
Kondicionér naneste na šamponem umyté vlasy, nechte působit 1 minutu, poté důkladně opláchněte.

SLOŽENÍ: Ano, najdete v něm silikony a parabeny a je tak jen na vás, jaký na ně máte názor. Já bych něco takového nepoužívala v šamponu, který se nanáší k pokožce, ale naopak v maskách a kondicionérech tyhle složky uvítám, protože se mi na pohled i na dotek jemné vlasy líbí více, než zdravé, ale rozlítané a zacuchané.. Na druhou stranu chápu názor, že vlasy díky podobným složkám jen hezké na pohled, ale uvnitř nezdravé a dusící se nejsou to pravé.

Přesné složení: Water, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium, Chloride, Dimethicone, Punica Granatum extract, Sodium PCA, Ethylhexyl Methcinnamate, Panthenol, Glycerin, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Propylene Glycol, Pctyldodecyl PCA, Citric Acid, glycoproteins, Methylparaben, Propylparaben, Fragrance, Red 33, BCC12-Base.

 CENA: 196Kč za 200ml kondicionéru (na Parfums.cz), což je na podobné úrovni jako maska, kterou používám doteď (i místo kondicionéru).


Dalším kondicionérem, který jsem dostala k nákupu je kondicionér Goldwell Dualsenses Blondes & Highlights pro melírované vlasy. Nemám opět ani melírované vlasy, takže eliminaci žlutých tónů, zamezení blednutí a zvýšení trvanlivosti barvy nedokážu posoudit, ale i tak jsem jej po zamilování se do prvního Goldwell vzorečku musela vyzkoušet.

Co mě hned zaujalo je rozdíl ve SLOŽENÍ oproti prvnímu kondicionéru - nenašla jsem silikony ani parabeny a celkově se mi složení líbí. Některé složky mohou způsobit ve větších koncentracích dráždění, ale protože se kondicionéry nepoužívají u pokožky, tak je to podle mě naprosto jedno. Pokud ale někdo najdete něco co se vám ve složení nelíbí, dejte vědět. :)

Další zajímavostí je BARVA kondicionéru - je jasně fialový.. To má asi co dělat s tím odstraněním nežádoucích žlutých tónů. VŮNĚ kondicionéru je mírně sladká (jakoby tropicky ovocná), ale cítím v ní taky něco umělého, takže to pro mě není plus ani mínus.

ÚČINKY: Kondicionér je taky moc šikovný a dělá hebké a lehce rozčesatelné vlasy, ale srovnat s tím prvním se nedá (ten byl v tomhle ještě daleko lepší).


OFICIÁLNÍ POPIS:
Účinný kondicionér Goldwell Dualsenses Blondes & Highlights je speciálně navržen pro vyživení a ochranu vašich blonďatých či melírovaných vlasů.  Zdůrazněte své blond odstíny a zabraňte nežádoucímu blednutí a zabarvování se vlasů! Patentovaná technologie Fade Stop Formula aktivně posiluje ukotvení barevných molekul. Inovativní Blonde Chroma Complex s lipidovým olejem z mirabelek vyživuje poškozené vlasy. Nežádoucí žluté tóny jsou okamžitě neutralizovány a barva vlasů je intenzivnější s brilantním leskem. Získejte zářivou blond barvu vašich vlasů a zvýrazněte krásu svých melírů s jedinečným kondicionérem Goldwell Dualsenses Blondes & Highlights!
Účinky:
- zabraňuje blednutí barvy
- eliminuje nežádoucí žluté tóny
- zvýrazňuje melíry
- vyživuje a regeneruje vlasy
prodlužuje trvanlivost barvy

Složení:
Typ vlasů: Vhodné pro poškozené, suché, barvené a chemicky ošetřené vlasy.
Jak aplikovat: Optimální množství kondicionéru naneste na vlhké, šamponem umyté vlasy. Kondicionér aplikujte po celé délce vlasů od kořínků ke konečkům. Nechte chvíli působit a poté důkladně opláchněte. 
Fade Stop Formula - aktivně posiluje ukotvení barevných molekul.
- Blonde Chroma Complex – vyživuje a regeneruje vlasy
- olej z mirabelek – hydratuje a pečuje o vlasy

CENA: opět 197Kč za 200ml (na Parfums.cz)


A nakonec vzoreček z akce Parfums.cz - šampon pro objem vlasů Rene Furterer Volumea.

ÚČINKY: Tenhle šampon mě dostal hlavně tím, jaké jsem po něm měla vlasy - krásně nadýchané, přizpůsobivé ale přitom nezacuchané a hezky se rozčesávající, což je u šamponů pro objem téměř nemožný úkol..

SLOŽENÍ: Vzoreček mi vyšel jen na 2 použití, a tak nemůžu s jistotou říct, jestli by mě při dlouhodobém použití nedráždil - na chemii v šamponech jsem opravdu hodně citlivá a pěnivá složka Sodium Laureth Sulfate mi občas dělává problémy. Při zkoušení mi ale problém nedělal.


OFICIÁLNÍ POPIS: 
Už si nemusíte vybírat mezi šamponem pro objem nebo výživu vlasů. Rene Fureter Volumea je lehký a vyvážený šampon poskytující vlasům šetrné mytí. Pomocí účinných látek získají i zplihlé a jemné vlasy vitalitu, vzdušný objem a pružnost. Po umytí vlasové vlákna zároveň zesílí a jejich úprava už nebude problém!
Účinky:
dodává vlasům objem
- nezatěžuje vlasy
usnadňuje rozčesávání
jemně hydratuje
- šetrně a účinně myje
Složení:
- přírodní extrakt z rohovníka obecného – dodává vlasům objem na dlouhou dobu
- čistící látky s neutrálním pH – jemně čistí pokožku hlavy
Typ vlasů: Vhodné pro všechny typy vlasů, obzvláště pro jemné a zplihlé vlasy.
Jak aplikovat: 
Aplikujte do mokrých vlasů a vytvořte pěnu. Důkladně opláchněte. V případě potřeby postup opakujte. 

CENA: za 200ml 319Kč (na Parfums.cz), což je podle mě cena pořád přijatelná (sama jsem zvyklá i na vyšší ceny, ale koukám spíše na přírodní šampony).


Tak jak se vám tihle vlasoví pomocníci líbí? Zkoušeli už jste něco od Goldwell nebo Rene Furterer? Hlavně pokud máte tipy na Goldwell kondicionéry nebo masky, sem s nimi. :)

13 komentářů:

  1. Vidím to poprvé, ale ten Goldwell pro barvené vlasy by mohl být skvělý, teda aspoň pro mě. Podle mě teda žádný šampon nijak extra neprodlouží intenzitu barvy, a hlavně v létě, kdy mi ty moje zrz vlasy pěkně rychle blednou od sluníčka, ale stejně se po nich dívám :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj, červenou barvu jsem mívala taky, ale světlou zrz v létě jsem si dost užívala. :)
      Jinak ten kondicionér mi opravdu přišel božský.. :3

      Vymazat
  2. Všechny 3 produkty vypadají hodně lákavě!:) Mě se teď doma nahromadilo spousty vzorečků co se vlasů týče, takže asi taky půjdu zkoušet :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Caroline, to je dobrý nápad.. Mi se teda moc často nestává, že by mě nějaký vzoreček tak dostal, ale hlavně ten první Goldwell je opravdu pecka! tak třeba taky na nějaký ten poklad narazíš, držím palce. :)

      Vymazat
  3. Mam masku Goldwell pre farbene vlasy, male balenie z Ladyboxu a extra efekt nevidim, poznam lepsie masky. Btw gestil wonder obsahuje silikony? Ja som myslela, ze nie (nemam ju a zlozenie sa tazko dohladava, ale planovala som si ju objednat|.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viero u té Goldwell masky jsou 2 verze - jedna normální a jedna "Extra Rich", což je ta co ji tak chválím. :) Takže asi má lepší efekt než ta obyčejná, pokud máš tu. Jinak Gestil Wonder masku mám právě před sebou a opravdu jsem se spletla - pamatuju si, že někdo nadával na složení, ale asi to bude tím že obsahuje minerální olej. Přesné složení je:
      Water, Cetearyl Alcohol, Hydrogenated tallowtrimonium chloride, Cetrimonium chloride, Isopropyl Alcohol, Triethanolamine, Lauryl Alcohol, Myristyl Alcohol, Ceteareth-3 hydrogenated lard sodium lauryl sulfate, Paraffinum liquidum (mineral oil), Glycerin, Ricinus communis (castor oil), Propylene glycol, Bambusoidea (bamboo narrow), Parfum, Linalool.
      Omlouvám se za špatnou informaci a jdu to hned v článku opravit.. ještě, že to někoho udivilo. :)

      Vymazat
  4. Kdysi jsem taky pár vzorečků od Goldwell dostala k nákupu, ale žádný mě neoslovil natolik abych uvažovala o plném balení. Nějak mě tato značka ani neláká.

    Radu UltimateChic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Radu mě překvapivě nikdy dřív taky nelákala.. Ale teď pořád musím přemýšlet nad tím, jestli mají i nějaké další produkty podobně šikovné jako je ta první maska. Snad se najde někdo s dobrou zkušeností třeba s nějakou jejich maskou nebo kondicionérem. :)

      Vymazat
  5. Ty první dva vzorečky jsem taky měla, ale na moje vlasy toho bylo málo, takže jsem je použila jen jednou :)

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda Thess, tak já je měla na dvakrát (možná i na 3x, už nevím přesně). :D Přece jen mám vlasy spíše jemné a kondicionéry nanáším jen tak na polovinu délky vlasů. :)

      Vymazat
  6. Za mě Goldwell ne. Ani šampony, ani kondiše, ani masky. Možná tak Kerasilk - uhlazující krém, to ano, jinak mě neuchvátil...;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dani moc děkuju za upozornění.. mohla bys ještě prosím napsat, které ty masky a kondicionéry třeba neseděly a proč? Nerada bych si vybrala něco špatného. :) Ale když ten extra rich kondicionér byl opravdu skvělý, tak nad tím pořád musím přemýšlet..

      Vymazat
  7. Masky používám výhradně od kosmetiky Goldwell. Vlasy mám po nich krásné, lesklé a vyživené.

    OdpovědětVymazat