pátek 31. října 2014

Ceano + Roger & Gallet recenze

Konečně jsem zase přišla s nějakýma těma novinkama.. teda nevím jak je to u vás, ale pro mě byly doteď tyhle 2 značky jen velkou záhadou. Právě proto jsem si je zapsala na svůj poslední kosmetický wishlist a proto jsem si taky od každé z nich nedávno pořídila produkt, který mě nejvíce zaujal.


Řeč je o značkách Ceano a Roger & Gallet, které by podle popisu měly být obě přírodní a voňavé. Liší se na první pohled nejvíce asi cenově - Ceano patří mezi ty levnější značky (cenově je asi tak srovnatelná s mým oblíbeným Saloosem) a Roger & Gallet má občas produkty spíše dost předražené.. Ikdyž ty jejich rozkošné obaly to zachraňují a nutí vás vyhodit za ně dvojnásobek, než co byste dali za ten samý produkt v obyčejném kelímku.

No ale tohle jsou všechno věci, které zjistíte aniž byste cokoliv od těchto značek vyzkoušely.. Tak se pojďte mrknout jaké jsou jejich produkty (tedy alespoň tyhle 2) doopravdy. :)


Abych vás hned ze začátku nevyděsila, začnu asi raději s cenově přijatelnějším produktem od značky Ceano. :)

Tělový krém Ceano ve vůni Red Grape (červené hroznové víno) stojí ve svém 125g balení asi kolem 150-200Kč, takže jde o věcičku, kterou si můžete udělat radost bez výčitek snad kdykoliv. :)
Navíc díky tomu získáte do své kosmetické sbírky opravdu voňavou věcičku, kterou jen tak něco nepředčí.

VŮNĚ je totiž skoro identická s vůní antistresového tělového oleje od Dermacolu - Aroma Ritual Grape & Lime (hrozny s limetkou). Je totiž opravdu sladká, ovocná, šťavnatá a výrazná. Navíc se vám krásně a dlouho drží i na kůži, takže pokud hledáte přírodní mazání co vám svou vůní vyrazí dech, tak se rozhodně mrkněte na tělové krémy Ceano. :)


KONZISTENCE je klasicky krémová (viz fotka). Krém se krásně rozmazává, ihned se vpije do kůže, nemastí a ani ho na sobě necítíte (teda kromě té vůně). Sama se sice raději mažu mastnějšími nebo hustějšími mazadly (každý večer po koupeli před spaním používám oleje nebo másla), ale vím že hodně lidí tu mastnotu nesnese. Takže pokud patříte mezi ně, rozhodně se nemusíte vzdávat přírodní kosmetiky. Stačí si jen najít méně mastnější mazadlo, jako je třeba tohle.


SLOŽENÍ je bez silikonů, parabenů, PEG derivátů.. Na prvním místě je voda (už chápu ten nemastný vodový pocit i dobré vstřebávání do pokožky), následuje avokádový olej atd. Zajímavý je ještě gel z Aloe Vera (jedna z mých nejoblíbenějších rostlinek).


A abych vás o nic neochudila, opět přikládám OFICIÁLNÍ POPIS:

Ceano Body Care tělový krém navrací vitalitu unavené a suché pokožce. Přírodní tělový krém pokožku hydratuje a vyživuje. Zároveň jí poskytuje mírnou ochranu před slunečním zářením. Díky svému přírodnímu složení je velice šetrný. Kombinuje výživný avokádový olej a aloe vera gel, které povzbuzují regeneraci kůže. Hutné krémové složení posiluje pokožku a její odolnost. Zlepšuje její kvalitu a zanechává ji sametově hebkou.
Ceano Body Care tělový krém je vhodný pro všechny typy pokožky, zejména pak pro suchou a bez života. Dobře se vstřebává. Na výběr je z bohaté škály luxusních vůní.

Účinky:
  • hydratuje
  • zvláčňuje a zjemňuje pokožku
  • vyživuje a regeneruje
  • posiluje odolnost pokožky
  • chrání před slunečním zářením
Složení:
  • avokádový olej – má vyživující schopnosti
  • aloe vera – zvláčňuje a regeneruje
Typ pokožky:
Vhodný pro všechny typy pokožky.

Jak aplikovat:Tenkou vrstvu krému naneste na čistou pokožku.



Tak a teď už k druhému produktu: Roger & Gallet sprchový krém Thé Vert, tentokrát v naprosto rozkošném obalu.. no uznejte, už jen ta barvička a do toho šikovný design. Hned mi bylo jasné, že tenhle sprcháč by se mi na poličku do koupelny náramně hodil. :)


Nevím jestli jsem se nakonec nechala nalákat na barvu obalu nebo spíše na popis VŮNĚ - lehká vůně zeleného čaje, mandarinky, cedrového dřeva a jasmínu. No nezní to skvěle? Bohužel teď si říkám, že jsem si měla vybrat nějakou intenzivnější vůni. Tohle je až příliš jemné. Možná jde ze sprcháče lehce cítit zelený čaj (ikdyž mi to jako čajovému maniakovi moc nepřijde, raději bych se koupala v silnější vůni nějakého luxusnějšího japonského zeleného čaje). A mandarinky, cedrové dřevo, jasmín? No neřekla bych. Každopádně pokud nemáte rády silné vůně, pak byste asi byly spokojené - vůně je to jednoduše příjemná, ale lehká (spíše uspávající než povzbuzující).


KONZISTENCE: Sprcháč je podle oficiálního popisu "sprchový krém", ale nazvala bych ho spíše klasickým sprchovým gelem, pouze s poněkud krémovějším zabarvením.

A co další ÚČINKY? Sprcháč je naštěstí opravdu příjemný a krémový, nevysušuje (spíše hydratuje), ale ani mi nevynahradí mé každovečerní mazání (na to platí ve sprše jedině sprchové oleje, případně sprchové olejové peelingy).


OFICIÁLNÍ POPIS:
Sprchový krém Roger & Gallet Thé Vert poskytuje pokožce celého těla optimální dávku hydratace a důkladně ji čistí od každodenních nečistot. Zajišťuje pokožce potřebnou dávku každodenní výživy a zanechává ji pružnou, sametově hebkou a vláčnou jako nikdy předtím. 
Jemný sprchový krém Roger & Gallet Thé Vert neobsahuje parabeny, uměla barviva ani prvky mýdla – tudíž je vhodný pro každodenní použití a nevysušuje pokožku. Zklidňuje pokožku celého těla a harmonizuje jej i smysly. Navíc provoní tělo lehkou vůní zeleného čaje, mandarinky, cedrového dřeva a jasmínu.

Účinky:
  • poskytuje pokožce vláčnost a výživu
  • šetrně, ale účinně čistí celé tělo
  • zabraňuje vysoušení pokožky
  • hloubkově hydratuje
  • zanechává pokožku jemnou a vyhlazenou
Složení:
  • bambucké máslo – zjemňuje a stabilizuje pokožku
  • výtažek z čajovníku čínského – zmírňuje začervenání a podráždění, zklidňuje
  • glycerín – zvlhčuje pokožku, zabraňuje vysoušení
Typ pokožky:
Krém je vhodný pro citlivou pokožku.

Jak aplikovat:
Naneste krém na pokožku celého těla během sprchování nebo koupání, vmasírujte a poté důkladně opláchněte.

SLOŽENÍ je na fotce níže a jediné co mě trošku nemile překvapilo jsou PEG deriváty.
CENA je na Parfums.cz 253Kč za 200ml.


Každopádně nakonec mám z obou značek spíše kladné pocity - Ceano mě dostalo a u Roger & Gallet bych chtěla příště vyzkoušet nějakou výraznější, třeba ovocnou vůni.

A jak se líbí tyhle produkty vám? :)

17 komentářů:

  1. Libi se mi krem, ten musi byt fajn. Sprchac ma krasne baleni :)
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Charmedko to jsi vystihla. :) Na sprcháči se mi nejvíce líbí právě obal a krém je úplně bomba :)

      Vymazat
  2. Obě tyto značky mě taky lákají, takže díky za recenzi!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Brunwen to se vůbec nedivím, mě taky strašně lákaly a i teď přemýšlím o koupi dalších jejich produktů. :)

      Vymazat
  3. R&G mě hrozně láká, už jsem kolikrát měla v košíku jejich výrobky (od toaletních vod po sprcháče a mýdla), ale pak jsem si to rozmyslela právě kvůli tomu, že to složení není úplně tak "clear". Ale stejně jako u L'occtitane - ty obaly jsou boží, a jsem ochotná se občas odměnit podobnými kousky :-) Ceano mě mile překvapilo, asi se mu budu muset podívat na zoubek ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Claire Ceano opravdu zatím můžu jedině moc doporučit. :) A R&G se mi zatím sice líbí obalem, ale vůně mě tentokrát spíše zklamala. Tak bych ráda vyzkoušela nějakou další jestli to nebude lepší :D

      Vymazat
  4. Produkty mají krásné, veselé obaly :) A tělový krém mě zaujal :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  5. super obaly! nejvíc mě láká vyzkoušet Ceano :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ronny tak Ceano opravdu doporučuju vyzkoušet. Není nijak moc drahé a přitom je přírodní a voňavé, určitě si s ním někdy udělej radost :)

      Vymazat
  6. Strašně se mi líbí obal sprcháče :)

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thess ten obal je na něm asi to nejlepší :D Teda složení je taky super, ale zrovna tahle vůně je bohužel celkem slabá :(

      Vymazat
  7. Ach ta krásná balení! Oba produkty vypadají na první pohled úžasně. Ta vůně červeného hroznového vína je něco pro mě, já zbožňuji ty ovocné šťavnaté vůně ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Caroline já taky, to by se Ti vůně mohla taky líbit. :) Je opravdu dost výrazná a hoodně šťavnatě ovocná :)

      Vymazat
  8. Nemůžu si pomoct, mně přijde Roger and Galet jako takový přírodní wannabee, něco jako Yves Rocher, jenom dražší... jejich složení je podle mě úplně normální a ani omylem neodpovídá ceně... Ten krém ale vypadá zajímavě!

    OdpovědětVymazat
  9. Oba výrobky se mi líbí, přinejmenším balení vypadá docela luxusně a příjemně :) :)

    http://fashion-lists.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  10. Značky nepoznám ale tie obali a ten krásny design ma uchvatil :) ! Ďakujem za recenziu

    OdpovědětVymazat