pátek 6. února 2015

mořské houby z mé sbírky

Tak je to tady.. Vatové tamponky k odličování jsem nepoužila za posledního třičtvrtě roku ani jednou, ale zato je u mě na denním pořádku přírodní mořská houba.. A ne, nepřestala jsem se líčit, nepřestala jsem holdovat tunám kosmetiky a vůbec nijak se neomezuju - právě naopak.


Přírodním kosmetickým houbám jsem prostě propadla a musím je označit jako jednu z nejlepších věcí, na které jsem za dobu svého blogování přišla. Ušetřily mi hromady vatových tamponků, vyřešily problémy se smýváním masek a celkově mi zpříjemnily odličování a čištění obličeje.

U své první houby (ta žlutá na první fotce dole) jsem ze začátku měla problém s odličováním voděodolné řasenky, protože mi houba nepřišla pro oči dostatečně měkká. Pak ale časem změkla natolik, že se jí nevyrovná ani jemňoučký hadřík (a vatové tamponky už vůbec ne). No a od té doby mořské houby zbožňuju. :)




Přece jen jsem ale byla zvědavá i na další druhy (kromě mé první žluté kosmetické houby z Bermudských ostrovů)..

Hodně jsem četla o MINERÁLNÍ HOUBĚ vysokým obsahem minerálů, solí, přírodního barviva a jodu, která pomáhá při léčení problémových typů pokožky a pak taky o houbě MOŘSKÁ VLNA, která má být tou nejměkčí a nejjemnější houbou, vhodnou i pro ty nejmenší děti nebo třeba právě pro odličování citlivých očí. 

No a protože už tyhle 2 houby (z eshopu Kalíšek.cz) nějakou dobu zdobí mou koupelnu, je na čase vám je pořádně představit. :)



MOŘSKÁ VLNA je houba, na kterou jsem se těšila ze všeho nejvíce a ani tak mě nezklamala.. Je neskutečně měkká, heboučká a naprosto dokonalá pro odličování očí. Rozhodně ani vatové tamponky takhle jemné nejsou, a tak pokud máte citlivou pleť a bojíte se že houby by pro ni byly moc drsné, s klidem se můžete rozhodnout pro tuhle. :)



I přes to, jak je tahle houba velká, seženete ji jenom za 149Kč (viz odkaz výše v jejím názvu) a vydrží vám klidně několik let.

Stačí se o ni hezky starat, a to není vůbec těžké - hlavně ji po každém použití jednoduše propláchněte a promačkejte v proudu teplé vody, a pak už ji jen nechte uschnout. Jednou za čas je dobré houbu namočit na pár hodin do roztoku teplé vody se solí (případně s citronem nebo octem).

Pokud vám stačí menší kousek, stačí houbu po namočení rozstříhat a hned jich máte několik.

A ještě TIP na závěr - z jedné strany je mořská vlna hodně "děravá" a třeba odličovací olej vám tak může protékat hlouběji do houby (což by vedlo k jeho větší spotřebě).. ale když olej nanesete na spodní stranu houby (která je rovnější), půjde to jednodušeji.

spodní strana houby
MINERÁLNÍ KOSMETICKÁ HOUBA má být houba vysokým obsahem minerálů, solí, přírodního barviva a jodu, který významně pomáhá při léčení problémových typů pokožky. No a kvůli své pokožce se sklonem k akné jsem ji prostě musela vyzkoušet.


Bohužel zatím jsem objevila hlavně jednu její vlastnost, která se mi moc nezamlouvá - houba je totiž hodně drsná (daleko drsnější než moje první, žlutá houba). A protože mám dost citlivou pokožku, po použití téhle houby jsem celá červená a akné se mi taky zhoršuje- stejně jako po peelingu (který by lidé s akné nebo citlivou pokožkou taky moc neměli používat)

Nestačí mi než doufat, že tahle houba časem ještě opravdu hodně změkne (stejně jako má první žlutá, nebo spíše více), a nezůstane mi tak nakonec k čištění koupelny. :P


Cena houby je 59Kč, ale doporučuju ji jen na čištění obličeje (ne očí), a to jen pokud zvládáte peelingy.


KE VŠEM MOŘSKÝM HOUBÁM -Nikdy houby nemačkejte v suchém stavu - jsou tvrdé a mohly by se polámat. Naopak když je namočíte, krásně změknou a můžete je používat. Také by se pro vysušení neměly kroutit, ale jen mačkat. A posledním zákazem je pro ně příliš horká voda (nad 60°C). Když tohle dodržíte, můžete se z nich radovat opravdu hodně dlouho. :)

A nakonec přidávám krátké video s ukázkou mých mořských houbiček po namočení (aby bylo vidět jak jsou měkoučké). :3

Přeji nádherný víkend,

Nicca <3

22 komentářů:

  1. Wow! Tak o něčem takovém slyším poprvé v životě a jsem nadšená. Jdu si nějakou houbu pořídit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Clare to jsem ráda že jsi narazila na nějakou novinku. :) A tahle za to podle mě určitě stojí! :)

      Vymazat
  2. Nedrží se v nich nečistoty? Chci říct - když bych použila třeba odličovací olej nebo mastnější odličovač, opravdu se pak veškerá špína vypláchne jen teplou vodou? Díky za odpověď :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, opravdu se všechny nečistoty lehce vyplachují, nedá se to srovnat ani s umělými houbami, žíňkami ani třeba hadrami, které se všechny oplachují hůře. S houbou nemám problémy ani s oleji (ty používám na odličování s houbou každodenně) a dokonce ani s hustějšími maskami na obličej. :)
      Tohodle se vůbec nemusíš bát, a pokud bys přece jen našla něco co se z nich nevypláchne jen vodou, klidně na ně použij mýdlo, sprchový gel, nebo cokoliv jiného. :)

      Vymazat
  3. Vypadají dobře, ale ještě jsem se k nim neodhodlala.. Takže nejdřív jí namočím normálně vodou a pak do ní nakápnu např. pleťovou vodu? Nevsákne se to hodně? A jak to třeba děláš s více produkty? Dejme tomu, že se odlíčím jedním, na oči použiju kokosák a pak ještě obličej přejedu pleťovkou. To to můžu dát všechno na jednu houbu? Díky za odpověď :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Tery, s pleťovou vodou je to pokaždé jinak - sice se vsákne, ale zase ji víceméně naneseš na pleť.. ikdyž je možné, že budeš mít větší spotřebu. Sama k houbě používám v tekutém stavu jen pleťový koktejl Kivvi, a ten se i v malém množství při nanášení na obličeji napění a není s ním tak vůbec problém. Ostatní tekuté produkty mám buď v rozprašovači, nebo je nanáším z dlaní.

      A s používáním více produktů hned po sobě není vůbec problém. Houbu vždy mezi tím jen propláchneš a předchozí produkt se z ní hned vymyje. Já klasicky vždy použiju odličovací olej, propláchnu a hned dávám třeba čistící gel. :)

      Vymazat
    2. Super, děkuju za odpověď :)

      Vymazat
  4. Super recenze! o těch houbičkách jsem už někde četla, ale spoustu věcí jsem se dozvěděla až teď. Určitě si nějakou objednám a vyzkouším. Díky za tip! BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji a jsem ráda, že jsi našla alespoň něco nového. :)

      Vymazat
  5. Je to jen můj problém, že se mi při častějším používání začaly houbičky trhat? :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem takhle zlikvidovala dvě houby. A to jsem k nim byla šetrná. Ale myslím, že jsem jen narazila na blbé kousky. Měla jsem ty z manufaktury, a teď plánuju koupit přes eshop, ověřené ;-)

      Vymazat
    2. Ely já mám jednu taky natrhlou - hned tu první, žlutou, která se natrhává v místě největší díry, která tak prostě vyrostla (byla tam od začátku).. myslím že s tím se nedá nic dělat a právě proto někteří uvádějí, že houby vydrží 6 měsíců, jiní že třeba 6 let. Mi zatím skoro po roce používání drží, ale myslím že brzy jí budu mít na 2 půlky. :D

      Vymazat
  6. Teda, to by mě nikdy nenapadlo a slyším o tomto čištění a odličování poprvé :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  7. Tyhle houby mě lákají už hodně dlouho, ale zatím jsem se pořád nedokopala ke koupi. Ale věřím, že jednou to vyjde!
    Simushka in Wonderland

    OdpovědětVymazat
  8. To mě opravdu zaujalo, je to novinka pro mě :)
    makeup-challenges.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  9. Miluji houby, hezky jsi je popsala :)

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
  10. Tak o tom slyším vážně poprvé, určitě se tím šetří finance a jestli to dělá dobře pleti, tak proč ne že jo :). A není to k pleti drsné? Přijdou mi takhle napohled hrozně tvrdé, ale to se možná jen zdá :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mě je zatím moc drsná jen ta minerální, ale určitě ještě trošku časem změkne. Jinak jak jsem psala o té "mořské vlně", to je nejjemnější houba, vhodná i pro miminka, takže tam se nemusíš bát že by byla drsná. :) Jinak mrkni na video, tam pro představu houby mačkám. :D

      Vymazat
  11. Skvělý nápad, určitě je někdy zkusím! Jenom by mě zajímalo, jak se získávají - jsou to ty pochcípané, nebo uměle pěstované? Jsou firmy, co mají udržitelnou produkci?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vito nevím přesně jakým způsobem se získávají, ale dovozce prohlašuje to, že z houby odřezávají vždy jen část (1/3), aby se zachovala a nezničila. Podle toho to vypadá, že asi uměle pěstované ani pochcípané nejsou.. :( Pak jsem akorát četla že to dělají šetrně, ale na více info jsem nenarazila. Stránky dovozce na FB jsou https://www.facebook.com/morskahouba.cz.

      Vymazat