pátek 27. března 2015

Oblíbená retro čajovna

Určitě už jste si všimli, že poslední dobou přidávám příspěvky jen jednou týdně.. Má to jeden jediný důvod - přechod ze studentského života do toho pracovního. A i když svou práci zatím opravdu zbožňuju, myslím že tohle téma na můj blog prostě nepatří.. A tak mě napadlo ukázat vám spíše to, co dělám ve svém volném čase po večerech a víkendech. :)


Jednou z nejoblíbenějších věcí jsou pro mě sešlosti s nejlepšími přáteli.. nedávno jsme navíc ve Vratimově (poblíž Ostravy) objevili zajímavou čajovnu ve vodárenské věži (FB Čajovna ve věži), kde v jednom patře (na fotce výše) najdete část s vodními dýmkami, taburetkama a polštáři na sezení  - tam jsem se zatím byla podívat jen jednou na skok.


V dalším patře pak najdete opravdu neobvyklou čajovou část, celou vybavenou v retro stylu - s kamny, koženými křesly a gramofonem (nj, ta si mě získala nejvíc..). :)






Vlastně ani nejde o klasickou čajovnu, ale o jakýsi klub, kde si můžete vychutnat čaj i s čajovým mořem (na fotce výše) nebo třeba čaj z prazvláštního přístroje nazvaného "belgium royal coffee and tea maker".. schválně si to vygooglete, vypadá to asi takhle:


Sice už mám doma čajových pomůcek víc než dost (včetně soupravy k japonskému čajovému obřadu), ale tohle bych si stejně ještě taky chtěla pořídit.

Máte taky nějaké podobné oblíbené místečko, kam si vždycky rádi zajdete? :)

Přeji vám krásný a pohodový víkend,
Nicca

PS: Fotky jsou z FB stránky https://www.facebook.com/theteatower

8 komentářů:

  1. To je super, najít si oblíbenou čajovnu, tahle navíc vypadá moc krásně :) Taky teď každý týden do jedné olomoucké chodím a když se k tomu přidá dobrá společnost, není lepšího způsobu trávení večera~

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to tam pěkně :) Já zatím takové místo nemám

    OdpovědětVymazat
  3. neco podobneho bylo jednou i v Praze :)

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to úžasně ♥ Já taky ráda chodím do čajovny u nás na náměstí, akorát ta je fakt spíš ve stylu Japonska nebo prostě Asie :)
    Ketrin Fl ~ Call me Ketrin blog

    OdpovědětVymazat
  5. Ta čajovna vypadá dokonale! Kupodivu tady v Soulu je tradičních čajoven poskrovnu, v podstatě se nedají skoro najít mimo turisticko-historickou oblast :/ Všude je jen Starbucks a další řetězce...

    OdpovědětVymazat
  6. Krásny priestor ❤️ www.natallipa.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat