středa 24. října 2012

Halloweenská inspirace

Protože se blíží Halloween a s ním spojené tématické oslavy, sama už mám plno nápadů a inspirací, které ani všechny nestihnu zrealizovat :D
Doufám, že Vám trocha inspirace pomůže a naladí Vás na tu správnou Halloweenskou atmosféru :)
Pro začátek byste měli ve svém okolí najít nějakou oslavu, párty, nebo jinou akci s tímto tématem. Většina akcí se bude konat už tento víkend, tak si pospěšte.. Pokud se Vám nic nelíbí, není nic jednoduššího než uspořádat s kamarády vlastní Halloween párty :) Domluvte místo, čas (nejlépe večerní hodiny) a povinnost strašidelných kostýmů. Pokud si chcete ulehčit práci, zadejte každému jako úkol přinést nějaké Halloweenské pití a jídlo. Výzdoba už bude jen na Vás.. Samozřejmostí jsou dýně, ale můžete být i originálnější a vytvořit naprosto děsivé prostředí.

Nejdůležitější a nejzábavnější bude vymyslet a vytvořit si kostým a děsivý make-up.
V kurzu jsou upíři, ale můžete být originální a jít např. za Střihorukého Edwarda, nebo Zombie. Sama jsem si vybrala temnou sestřičku v černém, udělala jsem si vlastní návrh na papír a pak už jsem jen vytvořila doplňky (náramky, čepičku i kříže na sponky z papíru). Tady máte zatím můj návrh a fotky z párty dodám o víkendu.


Doplňky z papíru

 Make up je další věc, na které se můžete opravdu vyřádit.. Umělá krev, šílené kontaktní čočky, jizvy.. Pro inspiraci přikládám fotografie a některé návody z youtube.



Dalším podle mě důležitým detailem je správná hudba.. Zapomeňte na Vaše oblíbené zpěváky a nahrajte si pro tuto příležitost CD s těmi nejděsivějšími zvuky a písničkami. Ideální jsou soundtracky z hororů, jako např. A Nightmare on Elm Street, Halloween, The ring (kruh), Psycho, Hory mají oči, Exorcist, nebo třeba Střihoruký Edward.. Pokud chcete něco méně deprimujícího, vyberte nejlepší písně z Mrtvé nevěsta Tima Burtona, Ukradených Vánoc Tima Burtona, nebo nějakých dalších "děsivých" pohádek :)


Co se týče jídla a pití, fantasii se meze nekladou. Z marcipánu, různých druhů těsta, nebo třeba směsi mletého masa jde vytvořit téměř cokoliv. Nejvhodnější jsou různé končetiny, prsty, lebky, pavouci, červi.. Prostě vše, co byste jindy nejedli :D


Mleté maso, cibule jako nehty, navrch zapečený sýr

 






červi z želé (postačí ale i koupení gumoví hadi..)
Pití může být naprosto jakékoliv, vhodné je ale dozdobit láhev originální etiketou, např. s textem "krysí moč" :D

Punč s gumovými červi









3 komentáře:

  1. Super ! Miluju halloween :) ještě takmít čas na to to všechno vyrobit.. :)

    http://mybeautifulimperfection.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je parádní inspirace. Já si minulý Halloween teda dost užila. Měli jsme takovou menší party s kostýmy a bylo to super. Já nakonec šla za upíra a musím říct, že ten kostým se mi teda hodně povedl. Dokonce jsem měla i takové ty barevné čočky, takže to vypadalo dost realisticky. :)

    OdpovědětVymazat