středa 31. října 2012

Japonský den

V sobotu jsem si s přáteli zašla na akci Japonský den v čajovně Na Rynku. Miluju Japonsko, jejich módu, jídlo, pití i kresby.. Takže jsem se neskutečně těšila. :P
V programu slibovali rozšířenou nabídku japonských čajů, ukázku přípravy sushi, japonskou hudbu a promítání filmu Geisha.

Přišli jsme hned na začátek programu, ale vlastně se nic nedělo. Slečna, která nás obsluhovala měla kimono a k tomu padnoucí make-up alá Gejša, ale o rozšířeném programu nic nevěděla. Dali jsme si pár simplů a vybrali si čaje. Sama jsem si na doporučení objednala japonský čaj Genmaicha Matcha iri, který byl pro mě opravdu dokonalý. Základ chutnal po tom nejlepším japonském čaji Matcha, který se používá k čajovým obřadům. Ale co bylo ještě zajímavější byla příchuť i vůně po burizonách. Část čaje totiž tvoří pražená rýže.
Po nějaké době už jsme měli hlad, tak si všichni objednali kuskus, jen já sushi s uzeným lososem s ukázkou přípravy :) Škoda, že měli jen klasické sushi maki. Nic nového o přípravě sushi jsem se tedy nedozvěděla, ale pochutnala jsem si.

 
Přikládám fotky svého outfitu (něco na způsob školní uniformy, často používané v japonských komiksech).


Bohužel make-up na fotkách moc nevynikl, ve skutečnosti byl více výrazný a vlasy mi splihly při procházce domů, když padal první sníh :) Před čajovnou jsem se bohužel vyfotit nestihla, ale jako inspirace snad postačí i tohle :)








7 komentářů:

  1. Tak to se tedy moc nevytáhli :D
    Škoda ale, že jsem tě nestihla... Snad to tuto sobotu vyjde. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak ta "uniforma" je naprosto boží :) Hrozně moc ti to sluší.

    OdpovědětVymazat
  3. Jéé sushi, to miluju! To musel být fajn večer :)

    http://worldofameliska.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat