čtvrtek 31. října 2013

Auroville - přírodní rostlinné mýdlo Jasmín

Mám pro Vás další recenzi zajímavé přírodní kosmetiky, která se bude hodit hlavně na blížící se Vánoce. :)

Nedávno mi totiž přišel balíček z www.auroville.cz, což je obchůdek zaměřující se na prodej přírodních mýdel, ale taky jiné přírodní kosmetiky, přírodních vonných tyčinek, esenciálních olejů a ekologického praní.
Všechny produkty které v eshopu najdete jsou vyráběny v Indické osadě Auroville, která je jakýmsi projektem zaměřeným na spirituální rozvoj, soužití různých kultur a nejrůznější ekologické technologie. Pokud se na tuhle zajímavou osadu chcete podívat blíž, koukněte třeba na FB stránky Auroville. :)

Sama jsem si z Auroville vybrala k vyzkoušení jejich přírodní mýdla a sezamový olej, o kterém se zmíním zase příště. Prvním, co jsem z balíčku začala používat je přírodní rostlinné mýdlo Jasmín.



Už jenom kvůli tomu úžasnému balení v banánovém listu jsem si ho hned zamilovala. :3 A pokud si nebudu vědět rady s něčím dárkem k Vánocům, tak tohle mýdlo určitě zvítězí. :)

Co se týče ingrediencí, můžete se sami přesvědčit že je to naprostá lahůdka:

SLOŽENÍ: panenské rostlinné oleje: kukuřičný, kokosový, ricinový, nimbový a olivový, organické činidlo, pitná voda, aloe vera gel, olej z pšeničných klíčků, olejový extrakt z květu jasmínu a květu třezalky, přírodní esence z jasmínu
A teď už k mé vlastní recenzi..
  • VŮNĚ je něco co mě příliš nenadchlo, ale že by mi vadila to taky ne.. Voní jako obyčejné mýdlo bez parfemace - něco podobného jsme používali jako malí u babičky (takové malinké bílé vlnkované mýdelka). Jasmín tam bohužel nejde cítit ani trošku. Naštěstí jsou v obchůdku i mýdla, které voní více (např. moje druhé-kávové opravdu voní po kávě) :)
  • SLOŽENÍ jak už jste viděli na fotce vypadá opravdu lákavě.. Ale právě protože nejsou přidávány nějaké umělé parfemace, musíte počítat s jemnější vůní než je zvykem u ostatních "umělých" mýdel.
  • POUŽITÍ je samozřejmě hlavně na tělo, ale sama jsem se rozhodla jej používat na pleť (přece jen když je přírodní, proč ne..). :)
    Na pleť se mýdlo hodí hlavně pro mastnou ale i citlivou pokožku.
  • VÝSLEDKEM je dokonale čistotou "vrzající" pleť (nj, opravdu při mytí vrže). :)
    Zároveň ale mýdlo při častém používání vysušuje, takže je dobré jej použít jen občas, nebo po každém umytí pokožku vyživit krémem, balzámem, nebo např. panenským sezamovým olejem (o kterém zase příště..).
  • PĚNIVOST je překvapivě opravdu velká, takže i když je mýdlo přírodní, mydlí se s ním skvěle. :P
  • BALENÍ je u 100g mýdel v jakémsi papíru a poté v banánovém listu, u 50g mýdel v látce, takže mýdlo pak vypadá orientálně a taky moc zajímavě. 


Celkově jsem si mýdlo naprosto zamilovala a už nějakou dobu jej používám místo čistícího gelu na pleť. Hned po něm přichází řada na sezamový olej, který pleť dočistí a vyživí. A překvapivě od té doby co praktikuju tenhle svůj "rituál", akné se mi začalo vyhýbat.. (Konečně!)  :)

A co Vaše zkušenosti s přírodními (nebo jinými) mýdly na pleť?

11 komentářů:

  1. Já zkušenost s přírodním mýdlem nemám. Tohle ale vypadá opravdu dobře. Vůni Jasmínu mám moc ráda, takže by se mi mýdlo určitě líbílo - alespoň co se vůně týče..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ve vůni bohužel jasmín ani trošku necítím. Mi se na něm spíše líbí to složení a balení, to je úplně dokonalé :)

      Vymazat
  2. To balení je překrásné, máš pravdu, že by to byl skvělý dárek. A nadchlo mě i složení, takže asi nekdy vyzkouším~

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj, je to nádhera, sama jsem taky nadšená hlavně ze složení a z obalu :3

      Vymazat
  3. To balenie si získava aj mňa ako ho tak vidím na rôznych blogoch. Z auroville som ešte nič nemala...ale postupne sa k tomu snáď dokopem....láka ma to veľmi:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná by stačilo naznačit známým na Vánoce po jaké kosmetice pokukuješ :) To je taky dobré řešení :D

      Vymazat
  4. Vůbec jsem nevěděla, že jde něco takového sehnat :) Moc se mi to líbí, zvlášť jestli píšeš, že to dost pomáhá na pleť..
    Hedwica♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mi pomáhá moc, protože dokonale čistí a odmašťuje (a já trpím dost mastnou pletí). :)

      Vymazat
  5. Já moc takhle ráda mýdla nemám vůbec, už i po prvním použití jsem suchá příšerně! Ale tohle mě rozhodně láka a když píšeš že né moc často, možná bych ho i vyzkoušela.:)))

    ϐlog ϐook of ϐeauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj, tak to je pak o typu pleti. Pokud máš suchou, tak nepotřebuješ takové silné "odmašťování" :) Naopak je třeba fajn BIO čistící krém: http://fashionpicnicblog.blogspot.cz/2013/10/prirodni-kosmetika-nonique.html.
      Ale tohle mýdlo je prostě krásně zabalené a když se nehodí na pleť, na zbytek těla se bude hodit vždycky :)

      Vymazat