neděle 13. října 2013

Gestil Wonder - nejoblíbenější maska na vlasy

Tak tuhle věcičku používám už více než 3 roky a od té doby jsem neobjevila žádný lepší kondicionér, masku na vlasy nebo jinou vlasovou péči.. Jde o Gestil Wonder Rassen revitalizační krém pro poškozené, chemicky ošetřené vlasy, často známý spíše jako "maska na vlasy" Gestil Wonder.
Srovnat se snad nedá s ničím co znám, ale často jsem slyšela názory, že se vyrovná několikanásobně dražším maskám s keratinem apod.



Tuhle zázračnou dózičku neseženete jen tak v drogerii, ani v lékárně. Poprvé jsem k ní přišla tak, že byla doporučená jedné známé její kadeřnicí, u které si ji také koupila. Když jsem ji tehdy vyzkoušela, rozhodla jsem se, že tuhle péči si musím taky pořídit. Od té doby si ji kupuju sama přes internet.
A že ji mám opravdu ráda se můžete přesvědčit podle zásob, které jsem si dopředu nakoupila. :D


ÚČINKY: Sice nemám vlasy nějak extra zničené, krepaté, nebo hrubé (spíše jemné a rovné), ale i tak když si je chci nechat co nejdelší, musím se nějak vyrovnávat s třepícími se vysušenými konečky vlasů. No a i na to je tahle péče naprostou špičkou. Vlasy jsou po ní regenerované, jakoby obalené další vrstvou, konečky přestávají škrábat a celkově jsou vlasy jemnější a pevnější. Doteď jsem se nesetkala s ničím, co by se svými účinky třeba jen blížilo účinkům téhle masky. Kromě toho se vlasy krásně rozčesávají.

POUŽITÍ:
  • JAKO KONDICIONÉR - Péči můžete používat při každém mytí vlasů místo kondicionéru. Tzn. po umytí šampónem vmasírujete do vlasů (kromě kořínků), necháte chvíli působit (cca 3-5minut) a pak opláchnete vlažnou vodou. Vlasy se potom krásně rozčesávají a jsou hladší.
  • JAKO INTENZIVNÍ MASKA/ZÁBAL - Tuhle verzi mám ze všeho nejraději. Používám ji jednou za čas, podle potřeby (např. když mě škrábou konečky vlasů, nebo se mi zdají vysušené).
    Do vlhkých vlasů přípravek vmasíruju (opět ne ke kořínkům), vlasy zabalím do alobalu, pak do sáčku a nakonec si dám na hlavu ručník nebo šátek, aby byly vlasy v teple. Nechám působit klidně hodinu i více (ale stačí půl hodiny) a pak vlasy opláchnu vlažnou vodou. Po tomhle byste měly hned vidět výsledek - regenerované vlasy, hydratované a hladké "uzdravené" konečky vlasů a celkově rovnější a zdravěji vypadající vlasy. Po častějším používání jsou vlasy stále zdravější, hladší a silnější.
  • JAKO ZAŽEHLOVACÍ PÉČE - Tuto možnost jsem si vymyslela sama, když jsem přemýšlela nad zažehlovací keratinovou péčí, která vlasy nejlépe narovná a "uzdraví". Nejdříve jsem nechala působit jako masku, poté vlasy trochu opláchla (aby zůstal na vlasech hydratační povlak masky). Vlasy jsem nechala uschnout (případně můžete vyfoukat fénem) a pak jsem je vyžehlila žehličkou na vlasy. Zbytky masky se tak jakoby zažehlily do vlasů a výsledkem bylo to, že i po několika umytích byly stále jako vyžehlené a čerstvě uzdravené maskou. :)
můj zábalový rituál - maska, alobal, sáček a pak ještě zabalit do ručníku :)
Sama používám masku všemi způsoby a i když jednou za čas vyzkouším něco jiného, k téhle masce se nakonec vždycky vrátím. Taky ji doporučuju všem svým známým a kamarádkám a zatím s ní byli všichni moc spokojení. :)

SLOŽENÍ: Water, Cetearyl Alcohol, Hydrogenated tallowtrimonium chloride, Cetrimonium chloride, Isopropyl Alcohol, Triethanolamine, Lauryl Alcohol, Myristyl Alcohol, Ceteareth-3 hydrogenated lard sodium lauryl sulfate, Paraffinum liquidum (mineral oil), Glycerin, Ricinus communis (castor oil), Propylene glycol, Bambusoidea (bamboo narrow), Parfum, Linalool.

Máte taky podobné zkušenosti s touto maskou, nebo jste na ni ještě nenarazili?
A znáte nějaké jiné přípravky značky Gestil? Po zkušenostech s touto maskou jsem na ně totiž hodně zvědavá a přemýšlím, který vyzkoušet. :)

13 komentářů:

  1. Jéé.. vypadá dobře.. už jsem o ní četla hodně.. přemýšlím že bych taky mohla vyzkoušet ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mi se zdá, že je pořád málo známá, na to jak je úžasná.. Možná je to tím, že se nedá koupit v drogériích a tahle značka v ČR nemá takové zázemí, aby ji posílali zadarmo blogerkám k testování.. Ale když už ji člověk jednou vyzkouší, prostě si ji musí zamilovat :)

      Vymazat
  2. O tejto maske som počula samú chválu :) Určite ju vyskúšam :)

    http://werushberry.blogspot.sk/2013/10/zas-znova-je-tu-giveaway.html Pozývam ťa na GIVEAWAY!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Tuhle masku jsem si si koupila před pár lety, protože jsem na ní slyšela samou chválu. Tak jsem čekala zázrak, ale zázrak nepřišel. Na mé vlasy ta maska nemá žádné pozitivní účinky, jen po ní vlasy plihnou a více se cuchají, jsou matné a na dotek nepříjemné. Z dlouhodobého hlediska žádná změna kvality. Kamarádka mi pak časem referovala to samé. Já mám nejraději masku Intense Repair od Loreal Proffessionel, ta je opravdu výborná. Ale každá máme vlasy jiné, každé sedí něco jiného.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tohle slyším poprvé. Mi i kamarádky s odbarvovanými a zničenými vlasy potvrdily, že maska je opravdu úžasná.. Akorát pro opravdový účinek je potřeba nepoužívat ji jen jako kondicionér, ale zkusit zábal. Hlavní je masku do vlasů pořádně vmasírovat a nechat nějakou dobu působit. Vlasy sice jsou jakoby zplihlé, ale to já mám u každého dobře působícího přípravku. Čím mám vlasy hladší, zdravější a rovnější, tím více "leží".
      Ale masku o které píšeš jsem ještě nezkoušela a tak nemůžu srovnat.. Ale přijde mi to jako super tip.. Určitě si tedy příště koupím tu, nebo ještě uvažuju o Pro Keratin Refill od L´Oreal Professionnel :) A pak taky o maskách Brazil Keratin.. Třeba opravdu najdu ještě něco povedenějšího než je tahle :)

      Vymazat
    2. No já Gestil používala dlouhou dobu docela pravidelně, jako kondicionér, masku, o víkendech i zábal a prostě jsem nebyla spokojená, vypadala jsem jak "olízlá od krávy" a dlouhodobý účinek žádný. A slyšela jsem podobné zkušenosti z více stran. Ta maska od Lorealu mi naopak sedí, zlepšila kvalitu vlasů, zjemňuje je, ale tolik nezatěžuje.

      Vymazat
    3. :D no olízle já vypadám taky, ale to mám bohužel úplně pořád.. Nějak mi to sice nejde do hlavy, že ta maska na někoho nezabírá, ale asi to má opravdu každý jinak. Ale když to tak říkáš, asi máš pravdu i v tom "zatěžování", ikdyž já v tom nevidím mínus. Spíše mám vlasy maskou i po umytí obalené, pevnější a těžší, ale vypadají tím zdravěji. Každopádně tu masku od L´Oreal asi budu muset vyzkoušet :)

      Vymazat
  4. Nemám žádné zkušenosti s touhle maskou, ale slyšela jsem na ní samou chválu. No, možná se do ní jednoho krásného dne pustím :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Jo miluju ji! jedna z mála stálic co se péče o vlasy týče :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tu jsme taky doma měli a byla skvělá, doporučila nám ji kadeřnice a nemohly jsme si ji vynachválit. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme na ni narazily vlastně stejně - na doporučení kadeřnice. :) Taky si ji od té doby nemůžu vynachválit, až je mi blbé že nemám na co jiného dělat recenze co se týče vlasů, protože už se po pár neúspěšných pokusech bojím zkoušet cokoliv jiného :D

      Vymazat
  7. Jestli to objednáváš z těch stránek, tak to máš dost drahé. Já ji objednávám z tadyma: http://www.vlasy-kosmetika.cz/?searchstring=wonder&flr_state=1&submit=OK :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky fajn, ale ještě je k tomu poštovné cca 100Kč. Jinak naposledy jsem objednávala úplně odjinud - akce 4x500ml balení, která vyšla úplně nejlíp a s osobním předáním v Ostravě. Myslím že jedno velké balení mě tak vyšlo asi na 185Kč. :) Ale to je nejlepší když si najde každý sám podle místa bydliště, přece jen to poštovné vyjde na dost, takže osobní předání udělá své. :)

      Jinak nezkoušela jsi třeba i něco jiného od jejich značky? Vidím, že tam je i nějaká maska s arganovým olejem a jsem zvědavá, jestli je všechno od nich tak skvělé..

      Vymazat