úterý 22. října 2013

zajímavé vychytávky Essence

I když s Essence nijak nespolupracuji a ani mi jako značka nepřijde nějak extra kvalitní, musím uznat že jejich regál mě v drogerii vždy zaujme množstvím vychytávek a zajímavých produktů, které u nás jinak moc běžné nejsou. A tak tenhle článek bude asi hoodně obsáhlý. :)

  • Prvním co mě zaujalo už docela dávno jsou nalepovací oční linky na více použití v několika variantách (dokonce nově i barevné třpytivé):
  • Teprve nedávno jsem si všimla v drogerii s velkým regálem této značky barevných pigmentů, které se dají použít na oči, rty, nebo třeba na nehty. Je k tomu potřeba kromě těchto pigmentů vždy odpovídající podklad (podklad na rty, oči, nehty) a prodávají i nádobky na míchání vlastních barev a speciální štětec.
    Když jsem je v drogerii zkoušela, barvy byly opravdu krásně výrazné. Chystám se tedy najít co nejextravagantnější barvy a zkusit co tyto pigmenty opravdu dokážou.. :)

  • Mezi nehtové vymoženosti zn. Essence patří např. laky se třpytkamipraskajícím efektem, krycí lak svítící ve tmě, nebo magnetické laky (na kterých se díky přiložení speciálního magnetu vytvoří určitý vzor).
  • Taky jsem narazila na "papírový potisk" na nehty - papírky s potiskem, který se díky přetření speciálním roztokem převede přímo na nehty.. Mělo by to ale být možné s čímkoliv tištěným, například s klasickými novinami.
  • Další hračičkou jsou 3D efekty na nehty - perličky, pudr, třpytky.. Mi samotné se akorát ty perličky moc nelíbí, přijde mi to přehnané.
  • Nálepky na nehty má Essence různé - proužky, hvězdičky, motýlci.. Prostě snad vše co Vás napadne.
  • A pak jsou tady ještě zlatá a stříbrná sada třpytek různých tvarů:
  • Jedna z věciček nad kterou vážně přemýšlím je tetovací fix na nehty - nakreslíte si co jen chcete a přelakujete.
  • Taky mě zaujaly různé péče o nehty a nehtovou kůžičku, kterých má Essence až příliš.
    A překvapily mě i tyhle mini pilníčky s vůní! Jen nechápu proč by pilníky na nehty měly být voňavé, ale je to zajímavá změna. :D
  • Zajímavý je také prášek pro zvětšení objemu řas, i když bych ocenila spíše chloupky, které by řasy více prodloužily. Něco podobného už jsem totiž měla z Avonu i z Ebaye a fungovalo to překvapivě dobře.
  • Na první pohled se mi líbily i pěnovo-krémové stíny eye sorbet, ale po vyzkoušení bych Vás před nimi chtěla spíše varovat - téměř nebarví, dokáží vytvořit jen pár třpytek a navíc to složení na očích nebude moc příjemné...
    Takže se spíše přikláním ke stínům metal glam, které jsou o něco více třpytivé i barevné. Ale pořád se nevyrovnají pigmentům, nebo třeba stínům Maybelline Color Tattoo.
  • A nakonec věc, kterou asi taky budu muset konečně vyzkoušet - set na úpravu obočí (ať už od essence nebo od jiné značky - hlavně už mám dost tužek na obočí, které někdy prostě nesplňují co bych chtěla).

Sama mám doma i některé další vychytávky od Essence i jiných značek, na které určitě sepíšu samostatné recenze. Jde např. o razítkovací sadu na nehty, efekt "chlupatých" nehtů, odlakovač v tyčince, aplikátor na lak s tenkým štětečkem a kuličkou na tečky... Takže kromě tohoto souhrnu věciček, které jsem zatím nestihla vyzkoušet, se můžete těšit i na mé vlastní zkušenosti. :)

A co Vy - vyzkoušely už jste něco z těchto věciček, nebo se chystáte? :)

23 komentářů:

  1. Ten prášek na řasy mě docela zaujal. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podobnou věc jsem viděla za pár korun i na Ebayi, dokonce to byly myslím chloupky na prodloužení, což je podle mě ještě účinnější :)

      Vymazat
  2. Z tohohle mě nejvíc zaujaly ty oční stíny, ale oční stíny od Essence většinou nemívají moc velkou výdrž :-(
    Beauty District

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj, stínům bych také až tak nevěřila, proto vyzdvihuju spíše pigmenty na které jsem slyšela pozitivní ohlasy :)

      Vymazat
  3. chjo... zas mě to všechno až moc zajímá :-D jinak ty linky jsem už okukovala, ale pořád čekám až je někdo zrecenzuje, abych věděla, jestli fakt drží atd. Joo a set na úpravu obočí je můj věrný pomocník, jen ten tmavší stín se mi nehodí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle recenzí drží dobře, akorát to může být nepříjemný (těžký) pocit na víčku a je možné že když je nenalepíš dobře, musí se dokreslovat kolem řas ještě černou tužkou. Samotnou mě to taky dost zajímalo a tak jsem si o nich přečetla co se dá :D Ale výsledný efekt se mi opravdu líbí

      Vymazat
    2. To mi jako informace rozhodující pro "ANO, KOUPIT" stačí, dík :)

      Vymazat
    3. Není zač.. :) Sama si teď chci koupit tolik věcí, že nevím kterou dřív a na které se vykašlat, abych to s těmi nákupy nepřeháněla :D

      Vymazat
    4. Takže pořád nevím, jestli do těch linek jít, nebo si prostě jen hrát s tekutými a gelovými jako doteď :)

      Vymazat
  4. ten set na úpravu obočia majú v tete už asi týždeň, už som si ho stihla aj kúpiť a musím povedať že je užasný ! :) naozaj odporúčam :)

    http://julietandnicol.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za doporučení, to si pro něj taky zajdu! :)

      Vymazat
  5. Laky od Essence si to u mě pokazily, když zdražily :/ Bohužel kvalita není nic moc, taková barvička na jeden den. Ale ráda si věci od essence prohlížím :) A ty "novinové nehty" mě pobavily :D To samé se dá udělat s alkoholem a člověk nemusí platit za nějaký roztok. Ale možná to je lepší, netuším :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj, nekoukala jsem na složení toho roztoku, možná je to taky jen alkohol :D Ale tak aspoň k tomu mají nějaké jiné papírky se vzory, což může být zajímavé :) Jinak klasické laky u essence taky nekupuju, to už mám raději S-he a NYC (případně ještě Miss sporty a Basic) z těch levnějších :)

      Vymazat
    2. Někde jsem četla na to recenzi a kladná zrovna nebyla. Mám pocit, že ten potisk na nehtech nebyl vůbec vidět.

      Vymazat
    3. Já jsem právě zatím žádnou recenzi nenašla.. Ale taky bych se bála že to nebude moc kvalitní. Mám třeba ty razítka na nehty a to je síla s tím vytvořit něco přijatelného :D

      Vymazat
  6. Už nějaký čas se chystám na ty pigmenty - některé ty barvy vážně stojí za vyzkoušení. ;) Taky mě moc zaujaly magnetické laky. Přiznám se, že jsem o nich doteď neslyšela a i když nejsem zrovna lakový fanda, do tohohle bych klidně šla. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukala jsem, že u Essence mají cca za 50Kč nejen magnety k těm lakům, ale i magnetické pero, se kterým by mělo jít vytvořit si vzor podle představy (třeba ty tečky nebo vlnky).. To si myslím že bude asi nejlepší pokud si s tím chceš pohrát :)
      A ty pigmenty jsou některé neskutečně krásné - třeba modrá, fuchsiová růžová a neonová oranžová. Každý cca 60Kč + např. báze na stíny (50-60Kč myslím).. Na ty pigmenty se chystám taky :)

      Vymazat
    2. Jo a ještě stříbrný pigment je dokonalý.. Rozmýšlím se jestli koupit ten, nebo stříbrné Color Tatoo stíny od Maybelline. Efekt je hodně podobný

      Vymazat
    3. Myslím, že samotné pigmenty jsou dost šikovná věc, protože jsou multifunkční a stačí si nakoupit pár základních barev a s trochou znalostí si člověk dokáže namíchat další barvy sám. :)

      Co se týče těch laků, vážně mě to láká, obzvlášť s tím magnetickým perem, abych se pořádně vyřádila, ale kouknu, jestli to jde vůbec v Plzni v Rossmannu sehnat.

      Vymazat
    4. Nj, pigmenty jsou sice multifunkční, ale třeba stříbrnou bych asi stejně použila jen na oči, stejně jako modrou, zelenou.. Možná tak fialovou i na rty :D
      Ale co musím ocenit je to míchání. Přece jen Color Tattoo s ničím nenamíchám.. Takže asi vyhrajou ty pigmenty, které budu moct kombinovat na barevnější líčení :) Asi si pro ně dojdu a udělám pak nějaké ty recenze a ukázky líčení, ať už v tom je jasno :D

      Vymazat
  7. vždy sa aj ja do toho regalu kuknem ale nikdy tam nič zaujimave nenajdem mam od nich jedine ceruzku na obočie:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás v Rossmannu má Essence dokonce 2 regály a nikdy se od nich nemůžu odtrhnout. :D

      Vymazat