čtvrtek 2. ledna 2014

Postup aplikace brazilského keratinu Coco´s

O mé zkušenosti s narovnáním vlasů brazilským keratinem jsem psala TADY.
Od té doby co jsem mamince keratin aplikovala (už je to více než měsíc) má vlasy pořád celkem rovné, ikdyž po umytí má mírně zatočené konečky. Co je ale nejlepší, že jí vlasy jdou lehce vyžehlit a vydrží pak naprosto rovné až do dalšího umytí (3-4dny).

před aplikací / těsně po aplikaci / po měsící - po umytí vlasů
A pokud se Vám brazilský keratin CoCo´s (FB CoCo´s Keratin) zalíbil, chcete mít zdravější a rovnější vlasy a rozhodly jste se pustit se do aplikace samy třeba s pomocí kamarádky, určitě se Vám budou hodit tipy k postupu aplikace a informace o následné péči. :)
Aplikace se totiž dá bez problémů zvládnout i doma a bude Vás tak stát jen cenu potřebných produktů (v kadeřnických salonech si totiž připlatíte hodně za samotnou aplikaci).


POTŘEBNÉ PRODUKTY A POMŮCKY:
  • Sada produktů pro aplikaci keratinu: Čistící šampon na použití před aplikací keratinu, Keratinová kůra, Hydratační šampon a Hydratační kondicionér na používání po aplikaci keratinu, instruktážní DVD
  • Keramická žehlička s nastavitelnou teplotou 230°C
  • Fén
  • Hřeben Easy Comb, případně jako náhrada jiný hřeben
  • Ochranné rukavice (latex, guma..)
  • Hustý jednořadý hřeben
  • Štěteček na aplikaci keratinu
  • Miska
  • Sponky (skřipce na přichycení vlasů)
  • Ochrannou "pláštěnku" nebo ručník na zakrytí ramen

APLIKACE trvá asi 2 hodiny (mi trvala 2 hodiny a 15minut), musí se provádět v dobře větrané místnosti a je dobré mít např. i ochrannou roušku. Co se týče zažehlování, to se u každého pramenu opakuje minimálně 10x, z vlasů se přitom kouří (výpary mohou být pro někoho nepříjemné na dýchání nebo štípání očí, proto větrání a rouška) a díky teplotě žehličky a zažehlovaných vlasů si musíte pomáhat hřebenem (nejlépe přímo Easy Comb, díky kterému Vám vlasy nebudou vyklouzávat). Každopádně i bez nějakého profesionálního vybavení se to dá krásně zvládnout. :)

BARVENÍ vlasů se doporučuje před aplikací, která pak bude maximálně účinná. Naopak po aplikaci se vlasy mohou barvit až po 14dnech. Před aplikací se ale nesmí dávat přeliv, který vlas uzamkne a nepustí keratin dovnitř.

POSTUP:
  1. Vlasy umyjte čistícím šamponem CoCo's a vysušte ručníkem. Nepoužívat žádný kondicionér.
  2. Vlasy vysušte fénem při střední teplotě.
  3. Vlasy rozdělte do 4 sekcí.
  4. Keratin postupně naneste do jednotlivých sekcí štětečkem 0.5 cm od kořínků vlasů (neaplikujte přímo na pokožku hlavy) a pak vlasy rozčesejte jemným hřebenem, aby se keratin nanesl rovnoměrně a aby ve vlasech nezůstávalo jeho přebytečné množství.
  5. Vlasy zcela fénem o střední teplotě vysušte.
  6. Poté použijte na vlasy v jednotlivých sekcích keramickou žehličku zahřátou na 230°C. Opakujte 10x - 12x v každé sekci až budou vlasy lesklé a rovné.
  7. Upozornění pro zákazníky - vlasy se můžou umýt až po 3-4 dnech po aplikaci a nesmí se v této době nosit sepnuté. Pro zachování nejlepšího výsledku používejte hydratační šampon a kondicionér značky CoCo's, které neobsahují chlorid sodný.


Podrobnější video k aplikaci:


Jak vidíte, postup není vůbec složitý a pokud se k tomu odhodláte, ušetříte si tím spoustu peněz za aplikaci v salonech. :)

27 komentářů:

  1. Ty jo, jsi šikovná. Já to naštěstí nepotřebuju, ale líbí se mi, jak jsi to zvládla. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Ono já si celkově ráda hraju s vlasy.. Přítele i sebe stříhám, sebe i kamarádky a maminku jsem barvila, dělám rasta copánky atd.. Ale tohle bylo opravdu jednoduché, to by zvládl každý kdo by chtěl :)

      Vymazat
  2. Taky se mi líbí jak jsi to sepsala :-)
    to už se teď jen tak nevidí

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to hodně dobře a myslím, že by to mé vlásky ocenily:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co jsem viděla tak mi Tvé vlasy moc zničené nebo vlnité nepřišly.. Ikdyž při té délce by po úplném narovnání působily ještě víc neskutečně dlouhé a s tím ozdravením úplně dokonale :3

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. Nj, maminka byla vždycky úplně kudrnatá a navíc jí ani dřív nevydržely vlasy vyžehlené, takže je to teď velký rozdíl :)

      Vymazat
  5. Odpovědi
    1. Jj, mamince dokonce chvíli trvalo než si zvykla po těch letech s kudrlinami :D Ale teď už se jí to až moc zalíbilo a určitě bude chtít zase :D

      Vymazat
  6. Odpovědi
    1. Jj, na mě by to asi nemělo smysl, ale u mamky je to úplný zázrak :)

      Vymazat
  7. Vlasy vypadají pořád dobře, to je fajn že to funguje :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj, hlavně po přežehlení drží vlasy zase rovné do dalšího umytí (cca 4dny), což předtím nedržely ani hodinu :D

      Vymazat
  8. Amazing results! Happy New Year!
    www.minsbeautyequipment.com

    OdpovědětVymazat
  9. It shows the result!

    HAPPY NEW YEAR!, Hope you're having a great first day of the year!

    molan más!
    Coletas-Rebeldes

    OdpovědětVymazat
  10. Odpovědi
    1. Jj, je to celkem neuvěřitelné že má mamka opravdu úplně rovné vlasy :)

      Vymazat
  11. Mam preliv po odbarveni na blond, kdy bych mohla aplikovat keratin po prelivu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, nejlepší by bylo vlasy předtím spíše nabarvit, aby se do nich keratin mohl dobře dostat (tak jsem jej aplikovala i já a vlasy drží celkem rovné celé 4 měsíce).
      Ani na nijak chemicky neošetřených vlasech to nebude mít tak dokonalý účinek a s tím přelivem to bude ještě o něco horší. Někde jsem ale četla, že stačí před aplikací pořádně umýt vlasy s přelivem tím čistícím šamponem - přeliv to asi trochu stáhne, ale keratin se lépe chytí..
      Pro jistotu bych ale být Tebou ještě napsala přímo na FB Coco´s keratin, mají s tím daleko více zkušeností. :)

      https://www.facebook.com/CoCoBrazilKeratin

      Vymazat
  12. Tak vcera hotovo a mam pocit nadhernych vlasu, uvidime po 1. umyti...Zatim nadsena<333

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, to jsem moc ráda a držím palce ať to dlouho vydrží.. :) Mi se to naštěstí povedlo na mamince tak, že ještě teď má vlasy pořád o hodně rovnější, zdravější a poddajnější než před aplikací keratinu (a to už je asi 4 a půl měsíce po aplikaci). Tak snad to i po přelivu tak krásně vydrží. :)

      Vymazat