pátek 19. září 2014

HEAN báze pod oční stíny + vzorek make-upu Matte & Cover 3v1

Tak mám tady opět další recenzi na produkty značky Hean. Tentokrát jde o bázi pod oční stíny a vzorek matujícího make-upu, které jsem dostala v balíčku k testování z www.cosmetics4you.cz, za což moc děkuju. :)



Báze pod oční stíny Hean Stay On je pro mě opravdu zajímavá věcička, kterou můžu se svými zkušenostmi srovnávat např. se špičkovou bází Artdeco, nebo taky s dalšími levnějšími bázemi (Avon, Dermacol). Jediné co mě v takovýchto chvílích mrzí je to, že Artdeco bázi přímo doma na porovnání nemám (mám s ní zkušenosti pouze z různých akcí týkajících se líčení nebo focení).


Hned po otevření víčka mě zaujala jakási máslová KONZISTENCE - báze se tak nabírá opravdu lehce, pod prsty se úplně rozpouští a NANÁŠÍ se také lehce. Víčka jsou po ní ihned hezky NAVLHČENÉ, a tak intenzitu stínů opravdu hezky zesiluje (podobně jako při aplikaci stínů s vodou). Nejvíce to samozřejmě jde poznat u práškových stínů, které se samotné bez báze na kůži nechytají, naopak s ní se drží hezky.

VŮNĚ báze je jakási umělá, nepříliš příjemná.. ale kdo kromě mě by vůbec k bázi čichal, to nevím. :D
Běžně při používání ji vůbec nezaznamenáte.



VÝDRŽ barvy stínů tato báze také prodlužuje, ale našla jsem na ní po několika hodinách jeden celkem zásadní problém - tím jak je máslovitá opravdu hodně podporuje MAŠTĚNÍ VÍČEK.

Já nejsem vůbec člověk, kterému by se víčka mastily, a přesto je mám po několika hodinách po použití téhle báze umaštěné a všechny stíny jsou tak v tu chvíli naprosto slité.. Takže musím uznat, že ostatní méně máslovité báze jsou v tomhle ohledu rozhodně lepší (např. Artdeco báze je krémová, ale maštění naopak zabraňuje a Dermacol báze má spíše matující povrch).


SLOŽENÍ báze je na fotce výše a obsahuje např. parabeny a barviva, což ale stejně tak obsahuje i báze Artdeco.

CENA je 130Kč za 14g (pro srovnání menší 5ml báze Artdeco stojí přes 200Kč).


Tekutý make-up Hean High Definition Matte and Cover v odstínu Natural jsem dostala pouze ve vzorečku, ale i tak vám jej alespoň stručně představím..

ODSTÍN Natural mi přijde spíše světlejší než na stránkách, a tak si umím představit jak bílý musí být odstín Light.. Ale i přes svou světlost se dá hezky rozetřít a hodně se tak přizpůsobí barvě pleti.


JEHO FUNKCE 3V1 znamená použití zároveň jako bázi, korektor i make-up.

Sama musím uznat, že KRYTÍ je opravdu skvělé. Ikdyž o úplnou masku nejde a make-up je také možné rozetřít více do ztracena, dokonce natolik, že se přizpůsobí i lehce opálené pleti. a navíc vytváří na pohled krásně SAMETOVÝ POVRCH. Make-up není ani klasicky krémový, ale máte po něm jemně napudrovaný pocit.


VŮNĚ make-upu je opravdu moc příjemná, jako hydratačního tělového krému (např. Nivea nebo Dove).

Zbytek ale bohužel ze vzorečku nedokážu posoudit (nemám k dispozici složení a tenhle bledý odstín si ani na opálený obličej dát nemůžu).. Takže pokud s ním máte někdo zkušenosti, sem s nimi. :)


Co vy a báze pod oční stíny? Setkali už jste se s nějakou podobně máslovitou?

22 komentářů:

  1. ten MU je teda hodně světlý! ale docela mě zaujal... báze pod stíny nepoužívám, nepotřebuju to, zkušenost mám jen s Dermacolem, který mi nevyhovoval, hrudkovatěl

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj, Naty Dermacol taky není žádný zázrak, v tom úplně souhlasím.. :)

      Vymazat
  2. Já jsem nikdy báze nepoužívala a až jsem ji našla v ladyboxu, tak ji pod stíny používám a super :). Takže jedinou zkušenost mám s bází LASplash a ta je skvělá
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru tak to jsem ráda, že jsi spokojená. :) Já nejvíce zbožňuju Artdeco, asi si tu bázi budu muset pořídit. Momentálně nosím totiž stíny raději bez báze než s nějakou co mám doma :D

      Vymazat
  3. O této značce jsem zatím vůbec neslyšela.
    S žádnou podobnou bází zkušenosti nemám, konkrétně ani s žádnou kalíškovou. Mám zkušenost pouze s E.L.F.í (ta byla fakt super) a nově teď i s bází od značky Uma a ta tedy nějaké mouchy má.. ale obě dvě jsou v tubičce s pěnovým aplikátorem (něco jako tento MU).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No nad E.l.f. už jsem taky uvažovala a jestli je šikovná, tak bych ji ráda vyzkoušela. :) Děkuju za tip

      Vymazat
  4. tak tahle báze by mi taky vůbec nevyhovovala, mám radši matné a krémové - třeba Artdeco nebo Zoeva :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ronny to jsme na tom stejně.. vlastně si moc neumím představit že by se našel někdo komu by ta mastnota vyhovovala. :/

      Vymazat
  5. Přiznám se, že tahle značka mě absolutně neláká :/ Bázi bych nevyužila, nesnáším pocit umaštěných víček, takže rozhodně zůstanu u Artdeco...makeup nevypadá zle a dobře kryje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani souhlasím a bázi ani nedoporučuju.. Ale jinak jsem s Hean dost spokojená, např. jak jsem nedávno psala o jejich rtěnkách, to je opravdu něco! :)

      Vymazat
  6. Ja mám skúsenosti iba s Artdeco, mám už druhý kalíšok. Potom zrejme skúsim slávnu UD, tak uvidím, či stojí za tie reči a penízky..:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andreo právě nad UD taky pořád přemýšlím, prá je s Artdeco naprosto srovnatelná a někteří tvrdí že i lepší, což si snad ani neumím představit. :)

      Vymazat
  7. Tak tahle báze by mi určitě s mými mastnými víčky nevyhovovala. :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Brunwen to rozhodně ne, já ji nezvládám a to se mi nikdy víčka nemastily :)

      Vymazat
  8. Tak to je škoda, že je tak moc mastná :(. Já používám od Oriflame.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Magdi taky je mi to líto.. Oriflame bude možná podobná Avonu a musím uznat, že ta kvalita báze z Avonu je slušná.. a nědělá mi takové problémy jako tahle. :D

      Vymazat
  9. na makeup jsem psala recenzi, hned při vydání make-upu na trh ;) je best!

    Loveliness By Tess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, to je super Tess, děkuji za info a hned si to jdu u Tebe najít! :) Mi se ze vzorečku opravdu líbil a celkem mě štvalo že ho zrovna na opálenou pleť dát nemůžu :D

      Vymazat
  10. Ten make-up je opravdu hodně světlí. Bázi používám od Garnieru a na oči od UD, nemůžu si je vynachválit :)

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
  11. Ty báze jsou dost ošemetné, já nezkoušela ani jednu z těch, co zmiňuješ, ale Stay don't stray of Benefitu a ta co mám teď od Canmake obě dělají čárky v záhybech víček (asi něco podobného jako to slévání stínů dohromady). SLyšela jsem dost chvály na bázi od Urban Decay, tak přemýšlím, jestli nezkusit tu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vito na UD taky slyším jen chválu (spolu s Artdeco), takže si asi ještě jednu z nich stejně pořídím. :D Artdeco už mám i odzkoušené, ale tím více jsem zvědavá na UD

      Vymazat
  12. z tej bázy by som asi moc nadšená nebola, pretože by som po pár hodinách mala tiene zliate napriek tomu, že nemám mastné viečka:/

    OdpovědětVymazat