neděle 21. září 2014

L´Occitane sprchový olej Amande

Jak vidíte, začínám si pěkně postupně plnit svá kosmetická přání z minulého wishlistu. A dneska je na řadě má úplně první věcička od L'Occitane - sprchový olej Amande.

Přece jen s touhle značkou už má dneska zkušenosti skoro každý, slyšela jsem na ni ze všech stran dost chvály (od kamarádek i od vás) a už jsem se začínala stydět, že jsem ji sama zatím nevyzkoušela (hanba mi!). :)


Něco málo O L'OCCITANE:

Kosmetika a vůně L'Occitane jsou vyvinuté podle zásad fytoterapie a aromaterapie a inspirují se životním stylem Středomoří. A právě díky tomu pocitu relaxace a voňavého luxusu jsou podle mě tak oblíbené. 

Co se týče složení, tak se L'Occitane jasně snaží o čistě přírodní produkty, ale podle jejich zásad v rámci bezpečnosti a efektivnosti nechávají syntetické (umělé) látky tam, kde neexistuje spolehlivá přírodní alternativa. 

Kromě pořádku ve složení je mi taky blízká společenská odpovědnost firmy, pomoc druhým a snaha o snižování dopadu svých činností na životní prostředí.


..Ale teď už konečně k recenzi jednoho z jejich nejoblíbenějších produktů - Sprchového oleje Amande (mandle).

Upřímně ve všech těch L'Occitane řadách a vůních se pořád ještě nevyznám (a tak jsem váhala co si vybrat jako svůj první produkt), ale tahle věcička mě zlákala právě pro ten pocit luxusní relaxace, jaký vám doma dokáží navodit snad jen sprchové oleje (teda pokud nemáte někoho, kdo vám s klasickým olejem zajistí masáž). :)


A jak se mi tenhle sprchový olej líbí? 

Sprcha s ním je opravdu lahůdka. Pokud bych jej srovnala s ostatními sprchovými oleji co jsem zkoušela, tak tenhle je o hodně HUSTĚJŠÍ a mám pocit jako by byl pro pokožku hodně VÝŽIVNÝ.

Naopak po osprchování pokožka NENÍ MASTNÁ - necítím žádný mastný povlak ani jiné stopy dokazující olejovou sprchu. Pokožka zůstává jen JEMNÁ.


Olej PĚNÍ méně než sprchové gely (ale více než jiné sprchové oleje co znám) a při styku s vodou zmléční.

Mandlová VŮNĚ je opravdu velmi jemná a spíše uklidňující. Sama bych rozhodně uvítala třeba více výraznou bylinkovou vůni nebo naopak ovocnou.. ale pokud máte rádi jemnější vůně, tak tohle pro vás bude stejně nejlepší volba. :)


Na BALENÍ se mi líbí vršek, který stačí pro otevření jen zmáčknout - nic není potřeba šroubovat ani jinak složitěji otevírat a zavírat, což snad každý ocení (hlavně když máte v rukou nalitý olejíček). :)

SLOŽENÍ najdete na fotce níže, na prvním místě je olej ze semínek hroznového vína, další oleje jsou mandlový, bergamotový a slunečnicový a ve složení je i extrakt z rozmarýnu.

CENA je 190Kč za 75ml, 500Kč za 250ml (moje velikost balení) a 895Kč za 500ml.


A co vy a L'Occitane - máte už oblíbence které rádi doporučíte? :)

19 komentářů:

  1. Já na tuhle značku pokukuji už dlouho, trošku mě odrazuje cena, ale na druhou stranu je pravda, že tolik chvály se nemůže nechat bez vlastního vyzkoušení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci je pravda že mě cena taky doteď odrazovala od koupě, ale na druhou stranu když mi o L´Occitane vyprávěla kamarádka stylem jako by šlo o naprosto kultovní záležitost, začala jsem být opravdu zvědavá. Navíc podle jejího vyprávění tuhle kosmetiku kupuje i jako dárečky pro ostatní (na Vánoce, příteli na narozeniny..) a sobě za odměnu nebo když si chce udělat něčím radost. A v těchto případech dokážu vyšší cenu naprosto pochopit (sama si taky občas věci v téhle cenové kategorii kupuju). :)

      Vymazat
  2. Musím priznať, že tento sprchový olej som ešte ani len nevidela, no vyzerá zaujímavo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud budeš mít možnost, určitě jej vyzkoušej.. ten pocit ze sprchových olejů je nepopsatelně luxusní. :)

      Vymazat
  3. Milá Nicco, taky jsem si tenhle olej koupila ve velkém balení 500 ml, ale ještě ho nemám načnutý. Momentálně používám jiný sprchový olej od L'Occitane, a to Sprch. olej Jenipapo, který voní krásně, hodně exoticky. Dále mě nadchnul vzoreček Mandlového zpevňujícího krému, to je úplná nádhera, tak už mám doma taky celé balení. Hned jak dopotřebuji načnutou tělovou kosmetiku, přijde řada na něj.;) Vlasová kosmetika řady pro suché vlasy mě rovněž okouzlila, ačkoliv suché vlasy nemám, ale tak krásné jsem je snad ještě po ničem neměla. Veronika. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veri strašně moc děkuju za doporučení. :)

      Ten olej Jenipapo jsem neskutečně chtěla, ale bohužel ho mají vyprodaný. :( Ale jsem si jistá, že ta vůně by pro mě byla opravdu nej - pokud se znovu objeví, hned bych ho brala..
      A vlasy taky nemám suché (spíše jemné a bez objemu), ale kondicionéry a masky pro suché vlasy taky ráda používám, pro ten pocit skvělé výživy. :3
      Tak alespoň už vím na co dalšího se mrknout. :)

      Vymazat
    2. Vůbec není zač!:)Taky jsem vlastně u L'Occitane nováčkem, ale troufám si říct, že už teď jsem mezi těmi několika vyzkoušenými produkty našla věci, které stojí za to. Sice se čím dál víc uchyluji k čistě přírodní kosmetice, ale L'Occitane mě svými zajímavými řadami a některými výrobky přesto láká. Těším se, co nového ještě vybereš a vyzkoušíš Ty.;) Krásný večer, Veronika. :)

      Vymazat
  4. Ten musí být super, hlavně ta mandlová vůně :).

    OdpovědětVymazat
  5. jsem ostuda, ale od L´Occitane zatím nic nemám, snad si udělám radost na Vánoce, protože už bych ráda něco vyzkoušela :))

    OdpovědětVymazat
  6. Já od L'Occitane měla pár věcí, co jsem dostala jako dárek, mám ráda jejich tuhé vůně. Ale přijde mi, že cena za jejich produkty je fakt vysoká, myslím, že srovnatelnou kosmetiku seženu levněji (momentálně mám nejradši Korejskou eco-friendly značku Beyond, jejich výrobky stojí tak polovinu až třetinu toho, co L'Occitane).

    OdpovědětVymazat
  7. L´Occitane miluju, mají boží vůně a s jejich věcmi jsem vždy maximálně spokojená :)
    http://something-times.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. Tenhle olej mi přijde jako zatím nejlepší věc, kterou jsem od nich vyzkoušela :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Olej vypadá lákavě, já jim v poslední době díky testování taky podlehla, takže ve dnech Marianne byly nákupy :D Z této řady mám olej a peeling a taky spokojenost

    OdpovědětVymazat
  10. Miluji tyhle oleje, tenhle jsem ještě nezkoušela, díky za tip :)

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
  11. Já jsem ještě sprchový olej nevyzkoušela,ale asi bych už měla pro nějaký zajít,ať nejsem pozadu :)

    OdpovědětVymazat
  12. Miluju Loccitane a tenhle olej je,stejně jako otatní produkty ,dokonalý.pokaždé,když nevím,čím udělat radost,sáhnu po tomto oleji,a můžu říct,že ho třeba mamince už kupuju pravidelně,protože si ho moc pochvaluje...určitě doporučuju...
    Skvělá recenze

    OdpovědětVymazat
  13. Nabízím produkty od této značky http://www.vinted.cz/kosmetika-a-prislusenstvi/pece-o-telo-kosmetika/11264646-prirodni-kosmetika-loccitane

    OdpovědětVymazat