pátek 12. září 2014

Neonové oční stíny Hean Stay On + porovnání se Sleek Acid

Taak je tady další recenze na slibovanou značku Hean. Právě jejich oční stíny byly asi první věcí, která mě zaujala, když jsem někde narazila na jejich recenze. Viděla jsem s nimi mnoho opravdu nádherného a hlavně pigmentovaného líčení, které bych přirovnala třeba k líčení se stíny M.A.C. - prostě plno dokonale výrazných barviček.

A právě na jednu takovou se dnes podíváme.. Přesněji se mrkneme na oční stíny Hean Color Stay On Neon v odstínu Orange a hlavně na jejich porovnání s neonově oranžovým stínem z paletky Sleek Acid.


BARVA je jasně oranžová, ale ikdyž je opravdu výrazná, klasicky "neonovou" barvou bych jí asi nenazvala - na to je podle mě málo svítivá (příliš tmavá). Další varianty jsou v neonově žluté, růžové, modré a zelené. Podle swatchů co jsem viděla vypadá rozhodně nejsvítivěji žlutá, ale i ostatní barvičky se povedly.



BALENÍ je takové klasické plastové, akorát mě trošku štve špatná otevíratelnost.. poprvé jsem si málem zlomila nehet, ale postupně se to naštěstí trošku "vychechlalo" a už to jde i bez obav o nehty.


PIGMENTACE je opravdu skvělá a takhle dokonale kryje už při prvním přetření!

NANÁŠENÍ je taky dokonalé - stíny ani nepráší, ani není nutné je nějak drhnout. jdou nabrat i nanést opravdu lehce a navíc se ihned skvěle uchytí do kůže.


VÝDRŽ je právě díky tomu lehkému zapracování do kůže opravdu skvělá, stíny neblednou, neslévají se ani nedělají jinou neplechu.
ODOLNOST je opět super, takže jim vlastně nemám co vytknout..

CENA je na www.cosmetics4you.cz 95Kč, akorát jsem se nikde nedočetla jaké je množství (hmotnost) samotných stínů.


Tak a teď slibovaný "SOUBOJ" s neonově oranžovým stínem z paletky Sleek Acid. Použila jsem pro porovnávání navíc bázi pod oční stíny Hean.


Na fotce níže už jde vidět rozdíl v BARVĚ - tady podle mě jednoznačně v neonové svítivosti vede Sleek.

NANÁŠENÍ je u stínu Hean opravdu jednoduché a stačí jedno přetření, naopak u neonek Sleek je nutné stín opakovaně vtiskávat a ani tak se nepodaří jeho rovnoměrné nanesení. Naopak u něj zůstává na víčku neonově svítivý prach, který ale během chvíle opadá a zmizí, a tím stín ztratí svou intenzitu.

VÝDRŽ Sleek neonek je tak opravdu slabá - během chvilky se stín slije a opadá z něj ten nejsvítivější prach, velmi rychle bledne až z něj nakonec po několika hodinách nezbude skoro nic. Naopak Hean drží a drží.

Kromě toho se Sleek neonky hodně OBTISKÁVAJÍ na víčka, Hean stíny pak podstatně méně.

ZÁVĚR SOUBOJE - jednoznačně vyhrává neonový stín Hean (v nanášení, výdrži, odolnosti, neslévání se a neobtiskování se). Jediným plusem pro Sleek stíny je jejich krásná neonová barva, která by snad měla možnost vydržet, pokud bych investovala do nějaké nadpozemsky dokonalé báze (ale ani tak si nejsem jistá jestli může vydržet celý den)..

neonové linky Sleek X Hean ihned po nanesení

Pokud si teď nechápavě klepete na čelo, jak můžu mít vůbec stíny Sleek s touhle děsnou výdrží tak ráda, musím vám ještě doplnit jednu zásadní věc - jediné takhle nedokonalé Sleek stíny jsou pouze ty 4 neonové z paletky Acid. Zbytek všech jejich stínů co mám (celé 2 další paletky + zbytek této) je naprosto dokonalý. Sleek stíny totiž běžně ani nepotřebují bázi, jsou božsky pigmentované, jednoduše se nanášejí a skvěle se s nimi stínuje. A tak jak je nanesete, tak vydrží beze změny celý den.

Tak jak se vám článek a souboj neonových stínů líbil? Máte s některými z nich zkušenosti? :)

9 komentářů:

  1. vypadají moc hezky a zdají se opravdu hodně pigmentované :)

    OdpovědětVymazat
  2. Super článek, ten stín od Sleeku je víc svítivější,a ale zase Hean je víc vidět :)
    http://veru-life.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Ty od Sleek vypadají, že se nanášejí fakt blbě a nerovnoměrně, nepřekvapuje mě, že zlobí jen tenhle typ barev - přijde mi, že zvlášť v paletkách často použijí jeden základ, který s některými pigmenty moc nefunguje... Ty stíny Hean mi trochu připomínají ty od Kiko, mají podobné balení i jasnou pigmentaci a snadné nanášení. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ten stín je teda parádní... Zajímalo by mě, jestli mají stejné vlastnosti a tak dobrou pigmentaci i ostatní stíny Hean z e-shopu. Líbí se mi třeba pastelový lososový Velvety Eye Shadow...

    OdpovědětVymazat
  5. Ta pigmentace Hean stínu je super, já bych si akorát vybrala jinou barvičku (oranžová mi nesluší :D), ale tobě sedne :). Ten Sleek mě překvapil, jiné paletky mají dokonalé :).

    OdpovědětVymazat
  6. Teda ty oční stíny Hean mají opravdu úžasnou pigmentaci, ten odstín si ale dokážu představit jako tvářenku, i když tohle je asi moc neonové, ale mám obecně ráda tvářenky broskvové a do oranžova.

    OdpovědětVymazat
  7. Ta barva (u Heanu i Sleeku) je úžasná, ale spíš se mi o malinko víc líbí právě Sleek. Ta oranžová je taková jemnější. A díky za nápad, nasadím oranžovou linku :)

    OdpovědětVymazat