pondělí 8. září 2014

Saloos osvěžovač vzduchu

Nevím jak je to u vás, ale podle mě je osvěžovač vzduchu v domácnosti prostě nutnost.. No, alespoň v té jedné místnosti, která je bez něj občas celkem peklo.

V jedné domácnosti už jsem se setkala s tím, že osvěžovače prostě nevedli, a upřímně takhle bych nikdy žít nechtěla.. hlavně s tím pocitem, kdy po vás někdo vejde na záchod a vy byste se nejraději do země propadli. Takhle to prostě nejde..


U nás doma jsme osvěžovače měli vždycky, a to dokonce v různých místnostech a v různém provedení - automatické osvěžovače s časováním, se senzorem na pohyb, osvěžovače do zásuvky nebo i ty klasické ve spreji.

Ale teď jsem se poprvé rozhodla vyzkoušet nějaký méně chemický, a tak jsem se rozhlédla u mé oblíbené značky Saloos, a svého zachránce v podobě přírodního Natur aroma airspraye jsem našla.


Sprej jsem používala hlavně v době, kdy jsme se stěhovali, pokládali nové podlahy a kupovali nový nábytek, protože ten smrad dohromady s prachem mi neskutečně vadil a trpěla jsem něčím, co bylo nejspíše podobné alergii (ucpaný a zarudlý, citlivý nos, kašel, bolesti hlavy z nepříjemné vůně nového nábytku..).

Ve velké místnosti 5x5 metrů mi stačilo jediné stisknutí tohodle rozprašovače a pokojem se rozvinula příjemná, lehká a svěží citrusová VŮNĚ (podobná limetce), která šikovně zamaskovala všechny ostatní nepříjemné vůně a já jsem měla hned o problém méně. :)

Momentálně už nepříjemný pach z nového nábytku ustal, a tak osvěžovač používám právě na WC, kde své povinnosti taky plní dokonale.


SPOTŘEBA je podle mě daleko menší než u ostatních osvěžovačů co znám (mám jej už pár měsíců a pořád jsem jej nedopotřebovala) a opravdu vám stačí jediné jeho zmáčknutí, které se rozvine celou místností.

Sprej navíc vydrží vonět stejně dlouho jako běžné chemické osvěžovače, ale obsahuje jen čisté přírodní esenciální oleje.

JEHO VARIANTY jsou kromě této také podobný Citrón, z ostatních ještě Antitabák, Levandule, Eukalyptus a sváteční Vánoční sen.

CENA za 50ml je kolem 100Kč.


A co vy, je pro vás osvěžovač vzduchu nutnost? :)

15 komentářů:

  1. Taky si myslím, že v každé domácnosti by osvěžovač vzduchu neměl chybět - aspoň na tom wc :D. Tak díky za super tip
    http://veru-life.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Měla jsem Levandulový, a bylo to bájo :-) Stříkala jsem si jej dokonce na polštář, když jsem nebyla v úplně dobré náladě, pro lepší spaní :-)

    OdpovědětVymazat
  3. tak ten je super :) ani bych netipla, že Saloos dělá osvěžovače vzduchu :D

    OdpovědětVymazat
  4. Cena je super a přírodní složení taky. Udivuje mě, že stačí jedno stříknutí :).

    OdpovědětVymazat
  5. Keď už, tak doma používame skôr aromalampu (okrem WC samozrejme) :) Spreje u nás veľmi nefičia, aj keď nejaký kúpim, vždy skončí niekde odložený a málokedy ma napadne ho použiť. Teraz mám doma len jeden maličký pomarančovo-vanilkový, to je božská vôňa :)

    OdpovědětVymazat
  6. vypadá zajímavě:)

    http://gethealthyandfitwithus.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. sakra, kdybych o tom věděla v sobotu, tak bych se po něm mrkla na veletrhu :D

    OdpovědětVymazat
  8. Já osvěžovače nesnáším. Nechápu, jak si někdo může dobrovolně zaneřádit chemickými vůněmi celý dům nebo byt. Tchýně to také používá, každá místnost nějak "voní" a je to peklo. Zvlášť když je vůně nová a je silná a výrazná. Přece když pravidelně uklízíte, tak vám to doma nijak nesmrdí, aby se ještě musely používat nějaké "osvěžovače". Jediná místnost, kde bych to pochopila, je WC, jinak je to zbytečné vyhazování peněz.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Morgaine je pravda že se používat většinou nemusí (teda kromě toho WC), ale jak jsem psala v článku - já jsem třeba nezvládala pach nového nábytku, kterého se prostě nedalo jen tak rychle zbavit. :) A i když to doma nesmrdí, stejně si to ráda někdy provoním buď tímhle sprejem, vonnými tyčinkami nebo vonnými papírky (ale je pravda, že nic z toho bych nenazvala zrovna chemickou vůní, takže by Ti tyhle varianty taky mohly vyhovovat). :)

      Vymazat
  9. U nás se jako osvěžovač používá aromalampa,jen na WC je sprejový.

    OdpovědětVymazat
  10. Páni, netušila jsem, že tohle existuje... Tedy osvěžovač od Saloosu. Já jsem zvyklá na ty osvěžovače, co jsou v míse pod prkýnkem a vůně se uvolní při jejich namočení po spláchnutí, nic jiného mě nikdy nenapadlo používat. Přítelova teta to řeší Yankee svíčkami rozmístěnými strategicky po celém domě (včetně koupelen a toalet), ale počítám, že to vyjde pěkně draho. =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda ty Yankee svíčky musí teda pěkně spotřebovávat.. :D A jediné co zase já nepoužívám jsou právě ty osvěžovače pod prkýnkem - přijde mi že to nemá efekt a navíc stejně vždycky raději záchod (poklop) zavírám :D

      Vymazat
  11. U nás je osvěžovač vzduchu nutností pouze na WC, jinak mi nijak neschází, navíc já jsem tak divná, že mám věčně potřebu větrat, takže každou chvíli jen otevírám a zavírám okno, nedokážu sedět v místnosti, kde se nevětrá. Večer je to při rožnutém světle problém, protože by mi sem nalítali komáři, takže když mám málo vzduchu, musím zhasnout a na chvíli odejít... Takže to vážně nepotřebuji a nepostrádám, akorát potřebuji dostatek vzduchu a šílím, když ho nemám :D.

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj Nicco :))
    Saloos jsem si hodně zamilovala a tohle teda zkusím mám ráda když to doma voní, hlavně když člověk vaří tak je fajn pak eliminovat pachy.

    Jinak u mě se teď saloos docela bude objevovat tak pokud máš značku ráda tak se sem tam koukni na mé stránky :) ...přeji ti nádherný den :)

    OdpovědětVymazat