čtvrtek 13. června 2013

manhwa Kill me, Kiss me

Tahle manhwa, tedy korejská sestra japonské mangy mě naprosto nadchla. První 3 díly jsem si přečetla v angličtině na internetu a poslední 2 jsem koupila v levných knihách.. Přečíst všech 5 knížeček mi zabralo jen 2 večery, je to prostě silně návykové. :)
Protože mě to neskutečně bavilo, chci Vás jen lehce seznámit s příběhem, navnadit Vás nádhernými kresbami, nebo případně odradit některé slabší povahy. :D
Pokud Vás příběh zajímá, přečtěte si celý článek. :)
Příběh populární korejské manwhy Kill Me, Kiss Me, známé pod zkratkou K2, vychází z oblíbené zápletky asijského komiksu – záměny identit mezi lidmi různého pohlaví.
Hlavní hrdinka Tae si na jeden týden vymění totožnost se svým bratrancem Yung-Wooem, který chodí do třídy s její platonickou láskou. Jejím cílem je dostat se svému idolu blíž. Protože v chlapeckém oblečení vypadá naprosto stejně jako její bratranec a má dokonce i stejný hlas, může Tae nastoupit do školy místo něj bez jakéhokoliv podezření. 
Hned první den ale Tae před celou třídou zmlátí šéf místního gangu Ga-Woon, protože má s bratrancem nevyřízené účty. :P
Tuhle pasáž prostě miluju, Ga-Woon totiž vypadá naprosto úžasně a zničehonic sejme Tae, která i když leží na zemi, nechce zkazit pověst svému bratranci a tak ještě odvážně provokuje. :D
Celý příběh je hodně romantický, ale zároveň drsný, krvavý a tak trochu neočekávaný. Kromě klučičích bitek je tady plno střetů různých gangů, ale taky jsou situace kdy se holky mlátí s klukama..
Prostě masakr, ale naprosto úžasně nakreslený. ^-^

Co se týče příběhu, tak asi ve 3. knížce už se neukazuje Tae, ale hlavní hrdinkou je další odvážná (a silná) holka Que-Min, které se líbí Yung-Woo. Jenže najednou se objeví další šéf gangu, Ghoon-Hahm, který kromě toho že Yung-Wooa neskutečně zmlátí, přepere i nesmírně silnou Que-Min.
Aby Ghoon-Hahm jejího oblíbence příště nezabil, přistoupí Que-Min na zvláštní požadavek.. Musí s Ghoon-Hahmem chodit na rande jako jeho holka.
Během celé knížky několikrát změníte názor na hlavní postavy, většinou je ale budete nenávidět a zároveň milovat. Navíc když všichni ti hajzlíci jsou tak krásně nakreslení. :3

Co Vy - líbí, četli jste, nebo se chystáte? :)
A pokud máte tip na podobnou šílenost, sem s ní. :P

6 komentářů:

  1. tohle vůbec není můj styl, ale znám pár lidí, kteří četbu těchto komiksů milují :)

    OdpovědětVymazat
  2. Na takové věci jsou Levné Knihy super, i když ani tak, knížky jsou drahé a moc jich bohužel nemám:/ Příběh vypadá pěkně, asi se chystám... tedy na netovou podobu no. Mám ráda komixy, ale bohužel většinou mi úplně nesedí tyhle asijské kresby, chápu, že se to může líbit, ale styl kreslení postav se mi líbí spíše v evrpských, amerických. Na prvním místě je u mě tedy Vrána, a doporučila bych ji všem, potom mám přečtené snad všechny komixy, co byly v knihovně a byly mezi nimi i dobré:) ale bohužel většina mangy mě nezaujme.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé tak to mě právě manga (a manhwa) baví nejvíce kvůli kresbám a naopak evropské a americké mi přijdou často moc obyčejné. Ikdyž částečně jde i o příběh a o uvažování např. japonců obecně.. Je zajímavé koukat na něco co nám většinou přijde dost divné, ujeté, nechutné atd. když jim to přijde třeba romantické. Podle toho potom vypadají i příběhy a podání různých situací naprosto jinak než je běžné v evropských a amerických dílech. :) Mě to naprosto fascinuje :P

      Vymazat
  3. Vypadá to opravdu dobře! Kéž bych měla štěstí a nějakou tu manhwu také objevila u nás v levných knihách. Bohužel se mi ještě nepoštěstilo, ale snad někdy :-) Tohle mě docela zaujalo, tak si to přeci jen možná najdu někde na internetu, děkuji za tenhle fajn článek jsem rozhodně 100% nadšenec mang a manhw:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj, já jsem napoprvé taky manhwu v levných knihách nenašla.. Ale naštěstí máme v Ostravě více poboček a v jedné z nich toho měli plno :P Držím palce ať si příště taky nějakou tu levnou manhwu ulovíš :)

      Vymazat