středa 13. srpna 2014

Můj letní minerální pudrový make-up Mary Kay

Tak by mě zajímalo, kolik z vás vůbec používá v létě make up? Já jakmile se opálím, tak mi pleť přijde natolik přijatelná, že už pro mě ani korektor není nutnost. Ale když jdu někam kde potřebuju opravdu vypadat dobře, co potom?

Tekuté make-upy moc dobře nesnáším, a v létě je to úplná katastrofa.. Kvůli mé mastné pleti se sklony k akné mi tak jakékoliv zacpání pórů, přílišná hydratace nebo zmaštění pleti v průběhu dne zajistí pár nehezkých pupínků každý večer navíc. No a tomu v létě nezabráním ani s přírodním podkladovým krémem nebo s fixačním pudrem navrch. Prostě tekuté make-upy v létě používám jen občas, jednorázově (většinou na focení), a pak z toho musím pleť ještě nějakou dobu dostávat.

Co mé masné pleti ale dělá dobře, jsou pudrové minerální make-upy. To je vlastně jediná sjednocující a krycí věc, kterou na obličeji můžu mít bez obav každý den, dokonce i přes léto. Můj první minerální make-up je ale hodně světlounký (téměř bílý, stejně jako má neopálená pleť), a tak jsem se tentokrát koukala po tmavějším odstínu, který bych případně mohla i míchat se svým dosavadním a vytvářet si tak svůj vlastní odstín po celý rok. :)

Nakonec to u mě na tohle léto díky spolupráci s Mary Kay vyhrál jejich Minerální pudrový make-up Beige 1.5 (což je vlastně nejtmavější odstín, jaký jsem momentálně v jejich nabídce našla).


Pokud právě taky přemýšlíte co by se vám na opálenou pleť mohlo hodit, mrkněte na článek a hlavně na všechny fotky - někde totiž vypadá barva světleji, ale např. na poslední fotce jde vidět, že se hodí i pro opálenější pleť.


Jak vidíte z fotky výše, ODSTÍNEM jsem se ke svému opálení opravdu hezky trefila a dokonce se klidně můžu vesele opalovat dál. :) Musím ale uznat, že barva se hezky přizpůsobí, a tak i když ji nanesu na opálenější místa, pořád vypadá přirozeně. Díky téhle schopnosti bych tenhle make-up zařadila spíše někde mezi dokonale krycí make-upy a sjednocující BB krémy.

KRYTÍ je vlastně taky někde uprostřed, což jde vidět z fotky na obličeji - pleť je hezky sjednocená, nejdou vidět žádné červené fleky ani zarudlá místa (jinak mívám červenější bradu a okolí rtů a naopak bílé místa pod tvářemi). Ale nejde o make-upovou "masku", která by vám dokonale zakryla znamínka nebo pihy - ale to v létě ani není třeba a pihy jsou přece tak rozkošné..
Jen v případě nějakého extrémního nedostatku, jako je třeba obří rudý pupínek uprostřed čela, bude potřeba použít nejdříve korektor. :)

barva samotného make-upu - nahoře s bleskem, dole bez blesku

VÝDRŽ je bezproblémová - pudr se vpracuje do pleti a tam drží až dokud jej neodlíčíte. Barva se neztrácí a navíc mi i v létě a v pořádném horku pudr zajistí nemastnou, ale spíše příjemně sametově matnou pleť.


SLOŽENÍ vidíte na fotce výše a o přírodní produkt rozhodně nejde - obsahuje silikon, parabeny a barviva.
Ale i tak musím uznat, že nic z toho mé pleti v tomhle pudrovém podání nevadí - pleť mi to neucpává, nezanáší a akné (jaké se mi dělá z tekutých make-upů běžně) se nekoná. 

Pudr je navíc testovaný na dráždění pokožky a kožní alergie a je vhodný i pro citlivou pokožku (což můžu potvrdit).

CENA je 470Kč za 8g balení a koupíte jej buď na stránkách www.marykay.cz, nebo nejlépe přes některou jejich kosmetickou poradkyni, která vám poradí třeba s výběrem toho správného odstínu (tu si můžete podle svého bydliště taky najít na jejich internetových stránkách).


A teď už nějaké další fotky pro přiblížení krytí a odstínu Beige 1.5. Na následující fotce je vlevo pokožka před rozetřením pudru (nesjednocená barva s modrými žilkami a znamínky) a vpravo pak po vpracování pudru - pleť vypadá už na pohled sametově a krásně sjednoceně.


A nakonec fotka po vpracování pudru do celého povrchu ruky (až po zápěstí). tady vidíte, že i přes opálení vypadá barva pudru přirozeně a vůbec není patrný barevný přechod z nalíčené do nenalíčení části. A taky jde poznat krytí - mrkněte na ten rozdíl ve viditelnosti znamínek uprostřed  ruky na fotce vlevo nahoře a na téhle dole.


A co vy a líčení opálené pleti? Máte vůbec svůj "letní" odstín make-upu? :)

38 komentářů:

  1. Tak ten ti opravdu sluší a vypadá krásně přirozeně. :)
    Letní odstín make-upu nemám, protože jsem pořád stejně bílá a zásadně se neopaluju. :D Ale já nenosím make-up žádný ani tak...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Brunwen, to mě teda překvapuje.. Já se vždycky strašně ráda opálím a užívám si toho, že pak každá nedokonalost jde méně vidět než na mé bílé pleti.. ale pokud make-up nenosíš ani tak, tak máš určitě krásnou pleť. :)

      Vymazat
    2. No to bohužel nemám. :D Já se neopálím ani kdybych chtěla, moje pleť zůstává stále zarputile bílá, a když se o nějaké opálení pokouším, tak se jen naštve a zrudne (a pak zase zbledne). Takže opálování je u mě ztráta času. Takže si užívám výhod jako je menší riziko vrásek a výskytu rakoviny kůže.

      Vymazat
    3. :D Taky dobré.. Já jsem taky byla většinou bílá nebo rudá, ale už se to nějak zlomilo.. Jednou jsem před dovolenou chodila do solária, abych se hned na slunci nespálila a jindy jsem používala samoopalovací krémy v kombinaci s opravdu jemným opálením - díky tomu jsem byla rychle hnědá, ale bez klasické oranžové samoopalovací barvy + jsem se pak ani tak rychle nespálila :) Ale samotné samoopalováky na bílé kůži vypadají strašně, takže bez opalování to rozhodně nedoporučuju :D

      Vymazat
    4. Neboj, samoopalováky mě nelákají. :D Pěstuju si porcelánovou pleť. I když... mám pocit, že se mi tón pleti taky už tak nějak zneutralizoval a ztmavl. Ale opaluju se blbě pořád. :(

      Vymazat
    5. Porcelánová pleť má svoje kouzlo, to je pravda. :) Dokonce mě za ní v zimě, na jaře a na začátku léta často chválili fotografové a fotografky - prý je to na focení naprosto nejlepší. :)

      Vymazat
  2. Vypadá moc pěkně :) Docela mě mrzí, že se produkty Mary Kay nedají koupit v nějakém kameném nebo internetovém obchodě.
    http://chickflickcherry.blogspot.cz/2014/08/giveaway.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kathleen, ale přitom si lehce můžeš přes jejich stránky domluvit nějakou kosmetickou poradkyni, sejít se s ní a produkty i vidět a vyzkoušet. :) Podle mě je to daleko lepší než klasická prodejna :)

      Vymazat
    2. Ahoj, jsem kosmetická poradkyné právé od Mary. Shánení pres internet rozhodne nedoporucuji uz kvuli tomu, ze nemate moznost pripravky osobne vyzkouset a nedostanete tolik potrebne informace jak s vyrobky spravne pracovat. Na strankach marykay se da vyhledat jakakoliv kosmeticka poradkyne. Jinak nabizim svuj email obkracilovaa@seznam.cz nebo tel. c. - 605 028 769, kdykoliv me muzete kontaktovat jakoukoliv cestou, mile rada se s vami i kymkoliv jinym sejdu a vyrobky ukazu a poradim :-). Poradenstvi jsou zdarma.

      Vymazat
    3. Ahoj také pracuji jako kosmetický poradce a rovněž bych nedoporučil koupi na stránkách jiných než je mary kay. Děvčata všechna Vás rád uvidím:) Měsíčně líčím zdarma 30 nových tváří:) Stačí napsat a určitě pro Vás termín najdu a vyzkoušíte si pudrový makeup:)) Mé stránky na fb jsou https://www.facebook.com/husar.makeup a nebo mě najdete také na stránkách Mary Kay www.marykay.cz/husar

      Vymazat
  3. tak ten vypadá hodně dobře, asi budu muset nějaký minerální pudrový makeup zkusit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ronny za sebe můžu jedině doporučit. Už asi nebudu používat nic jiného než minerální pudrové make-upy (vyjímkou je pouze více krycí make-up na focení). :)

      Vymazat
  4. U mňa sa o nejakom veľkom opálení vravieť nedá, takže aj v lete niečo použijem a to akurát u mňa recenzovaný CC krém, ktorý má SPF 20, alebo minerálny makeup,podľa toho na čo mám práve náladu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si právě v příliš horkých dnech nic tekutého, ani CC raději nedávám (a navíc mám světlý odstín). :D Ale pokud má někdo třeba suchou pleť, tak zase ty pudrové make-upy nemusí být nic pro něj, bude to asi hodně individuální :)

      Vymazat
    2. U Mary mame i nove CC kremy, mame 4 nove odstiny, vybere si opravdu kazdy, i clovek s velmi svetlou pleti. Urcite doporucuji vyzkouset, ihned se vstrebavaji, bezvadne kryji a sjednocuji plet, clovek neni po nich umasteny jak to byvalo treba po BB kremech, kdyz se doplni prave timto mineralnim pudrem, jsou luxusni jako lehci verze make-upu orave na foceni. obkracilovaa@seznam.cz tel.- 605 028 769, mile rada se svami uvidim a vse ukazu. :-)

      Vymazat
  5. Já tedy stále používám make-upy, i v létě. Akorát jsem ted Affinitone vyměnila za L`Oreal, který je tmavší a ted mi skvěle sedí. Minerální mám jeden a ten používám jako pudr na dovče k BB :D
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Teda, používat pudrový make-up jako pudr mi přijde škoda (pokud jde o nějaký kvalitní), na to mám neviditelný pudr od Dermacol. :P Ale pokud Ti ty tekuté make-upy jako L´Oreal nedělají problémy, nestačí mi než závidět. :)

      Vymazat
  6. Ještě jsem žádný minerální make-up nezkoušela, ale tento se mi fakt zalíbil. Na pleti vypadá hezky. Já na dobu kdy jsem opálená cca květen-říjen používám BB Perfect Cover od Misshy v odstínu č. 27. To je zatím můj nejlepší " opálený" odstín :)

    Radu UltimateChic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hmm, tak to zní taky dobře. :) Celkově asi hodně lidí používá na léto BB krémy, ale já si nemůžu pomoct - raději dávám buď jen přírodní krém nebo ještě pudrový make-up abych to pocení se a maštění pleti nějak zvládla.

      Vymazat
  7. :D Já teda rozhodně letní odstín nepotřebuju ...leda že by byl ještě světlejší :))))) Ale tobě sluší, přirozená barvička

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda, další kdo se neopaluje? :D Já si vždycky opalování a tmavější pleť strašně užívám, navíc když do chvíle budu stejně zase bílá jako sněhurka..

      Vymazat
    2. No takhle mě se opálená pleť líbí, nespálím se, jen je to lenost, já prostě nevydržím ležet na sluníčku nudí mě to :D A jakmile nemám solárko doslova pod nosem jsem zas líná :D

      Vymazat
    3. Jani, to je podle mě opak lenosti když nevydržíš ležet, což je jedině dobře. :) Já si občas užívám být líná, a tak mě jen ležení a poslouchání nějaké hudby opravdu baví. :D

      Vymazat
  8. Vypadá skvěle ;) já si na ksicht dávám něco jen výjimečně, protože jsem bledule a nic mi ještě pořádně nesedlo :D

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thess já jsem normálně taky bledule a máš pravdu, že je to dost těžké. Z drogérií mi sedl jen make-up Dermacol Imperial v odstínu Pale (a to mi nesedělo nic ani v Douglasu, kde jsou daleko dražší make-upy). Ale jinak se dají najít právě dost světlé minerální make-upy (můj zimní je od Lily Lolo). :)

      Vymazat
    2. Jestli jsi bledá, zkus BB od Skin79. Na mě byly vždycky všechny make-upy moc tmavé, až jsem objevila díky LB Skin79. Pořídila jsem si VIP Gold a jsem maximálně spokojená. Je to světlounký odstín, nemá nádech dooranžova, nedělá masku, nezalézá do pórů.
      Jinak make-up (nebo teď BB) používám v zimě, v létě, je fuk jak velké je vedro. Pleť potřebuju barevně sjednotit a vyrovnat.

      Vymazat
  9. Máš krásnou pleť, odstín je moc pěkný :) Já jsem si párkrát dala v létě bronzer a to je vše :)
    veru-life.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Veru. :) Bronzery taky zbožňuju, ale spíše je používám jen na začátku léta, kdy ještě nejsem tak úplně opálená. :)

      Vymazat
  10. Kryje celkem fajn! :) Já jsem však žádný minerální make-up nezkoušela, ale tento vypadá dobře. Já make-up v létě moc nemusím, raději dávám pouze korektor a zapudruji :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda že běžně je taky v létě nenosím, ale když takhle opálená jdeš na nějakou akci (nebo do školy, práce..) tak se většinou vyfikneš více, a to v mém případě znamená právě nutnost make-upu :)

      Vymazat
  11. Já jsem nezávislá kosmetická poradkyně Mary Kay a můžu potvrdit, že pudry se hodí i pro úplné sněhurky (nejsvětlejší odstín je opravdu HODNĚ světlý) i pro opálené brunetky, co se zrovna vrátily od moře. Prodávám je opravdu několikrát do týdne a v kombinaci se štětcem od Mary Kay pleť vypadá sametově, sjednoceně a nikdo (ani zblízka) nepozná, že nějaký make-up na sobě máte. Je opravdu výborný.
    Každá kosmetická poradkyně Vám ráda poradí s výběrem odstínu, zdarma si jej můžete vyzkoušet a otestovat jeho výdrž i v horkém dnu. Mně ho chválí i nevěsty, že jim krásně drží až do rána.

    OdpovědětVymazat
  12. Já se vždycky u pudrových produktů bojím, že budou vysušovat... Ale zase vypadá skutečně přirozeně! Normální make upy už tak skoro nepoužívám, protože mi víc sednou BB/CC krémy, co mají často i pečující složky (i když poslední dobou jsou i v Koreji ty ingredience nic moc).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vito já vždycky to mírné vysušení uvítám :) Ale když zrovna nechci, dám si pod to nějaký vyživující krém (nebo teda spíš gel nebo krém-gel). Ale i v tom jsem vybíravá a běžné hydratační krémy nepoužívám, takže mi bohužel nesedí ani většina BB a CC. Ale to je jen díky mému typu pleti. Pokud Ti BB sedí, tak u nich určitě zůstaň, vypadá to taky hezky přirozeně a navíc už je dost i těch přírodních :)

      Vymazat
  13. dřív jsem minerální makeup od Mary Kay používala po přesedlání na přírodní jsem vyzkoušela Lily Lolo, Every day minerals, Alverde a jsem spokojenější :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kris, já mám svůj světlejší právě taky přírodní (Lily Lolo), ale s tímhle jsem stejně spokojená - hlavně má pleť je úplně stejně v pohodě a bez jakýchkoliv problémů. A navíc je občas používám oba a tvořím si vlastní odstín + menší konturování obličeje, což se mi líbí ze všeho nejvíce. :)

      Vymazat