čtvrtek 15. května 2014

Apeiron Aloe Vera intenzivní hydro krém-gel

Možná jste to někteří tušili už když jsem psala vzorečkovací článek o značce Apeiron, ale teď to teprve potvrzuju.. Ano, ten vychvalovaný, úžasný, nejlepší, nejvoňavější krém, který mi ze vzorečku tak seděl, už má čestné místo v mé kosmetické sbírce - ve svém plném balení!

Zalíbila se mi totiž jak značka Apeiron, tak Aloe Vera krém, který je pro mou pleť jako stvořený.

Přírodní kosmetika APEIRON se totiž stará se vším luxusem i o tu nejcitlivější, problematickou nebo i atopickou pleť - neobsahuje kromě všech známých chemických špatností ani parfemaci a alkohol a vůbec celkově se snaží mít ve složení svých přípravků pořádek.. Složení je tak hlavně jednoduché a účinné - nesnaží se o splácání všeho dohromady, ale naopak se extraktům z mnoha bylin nebo ovocných složek vyhýbá. Důvodem je, že takové splácaniny by mohly pleť dráždit nebo jí časem pomoct k vypěstování si alergické reakce. A dalším důvodem může být způsob získávání těchto extraktů - často právě za použití alkoholu. A tak i když ve složení některých kosmetických produktů alkohol není uvedený, ale vidíte velké množství extraktů, může to znamenat značné množství zbytkového alkoholu.

A pokud byste pořád byli na pochybách, jestli Vaší citlivé pokožce ve vyhlídnutém krému přece jen nebude něco vadit, vždycky si můžete napsat o zaslání vzorečků (na info@organic-beauty.cz), které Vás už určitě o kvalitě přesvědčí. :)



..A když se vám po dnešní recenzi zalíbí zrovna můj oblíbený Aloe Vera krém, tak mám pro vás milou zprávu - můžete ho dnes koupit v akci za 298Kč (místo 398Kč). :)

ALOE VERA INTENZIVNÍ KRÉM-GEL je za mě prostě špička! Hned při prvním vyzkoušení mě překvapila krásně slaďoučká VŮNĚ (podobná Kivvi koktejlu a Coca-Cole, ale slabější), ale přitom taky svěží, asi jako mátové pralinky. Postupem času (nebo snad postupem blížícího se léta) mi krém začal připomínat vůni citrónového nanuku, který vás prostě dokonale osvěží.



NANÁŠENÍ je další slast.. Tyhle hydro krém-gely dávají prvotní pocit vodnatosti, díky kterému se krém opravdu hezky a příjemně roztírá. Chvíli na to ale povrch pleti "zgumovatí" - máte pocit zpevnění a zároveň cítíte jakousi vrstvu, která Vás ochrání proti mastnotě


Jestli jste si na pleť někdy zkoušely mazat samotné Aloe Vera, tak ten pocit je skoro stejný. Rozdíl je akorát v lepším rozmazávání, větší vodnatosti a taky větší jemnosti k pokožce. Samotné Aloe je totiž celkem agresivní, a tak i když jeho účinky jsou skvělé, v tomhle krém-gelu mé citlivé pokožce vyhovují daleko více.



Zajímavostí je POPIS krém-gelu, který hlásá vhodnost pro suchou, zralou a citlivou pleť a slibuje hydrataci a zmírnění projevů předčasného stárnutí pleti.

To mě celkem dostalo, protože já bych ho zase doporučila problematické mastné a smíšené pleti, protože je lehký, absolutně nemastný a zmírňuje tvorbu i projevy akné - pleť zklidňuje, hojí, zamezuje maštění.. No prostě dokonalost pro ty, co mají u mastnějších krémů stejné problémy s akné jako já.

Navíc v létě myslím že tohle je nejlepší krém pro každého, kdo si na sebe nerad patlá cokoliv mastného nebo hustého. Je to totiž ten nejsvěžejší krém co znám. 

Na druhou stranu musím uznat, že i hydratace je skvělá a má pleť tak dostává péči, kterou by si u klasických krémů kvůli mastnotě nemohla dovolit.

TIP: V horkých dnech můžete krém uložit do ledničky a při mazání si tak užívat ještě více osvěžující chladivý efekt. :)


Na fotce vidíte konzistenci hydro krém-gelu: jde opravdu o cosi lehkého, vodnatého a krémovo-gelového. :)

SLOŽENÍ: Voda, Aloe Vera extrakt, Kokosový olej, Bambucké máslo, Glycerin, extrakt Tančící rostliny (Desmodium Gyrans), Myristyl alcohol, Sucrose stearate, Sodium lauroyl lactylate, Dehydroxanthan gum, parfém (přírodní), Limonene, Linalool, Geraniol, Citronellol, Citral, Eugenol.


CENA: zrovna dneska v akci za 298Kč (jinak 398Kč) za 50ml.



Tak jak se Vám hydro krém-gel líbí? Máte už zkušenosti se značkou Apeiron, nebo s nějakým podobným lehkým a přírodním mazáním? 

16 komentářů:

  1. Zkušenosti nemám, ale až si budu na tom e-shopu objednávat, určitě je poprosím o pár vzorků navíc. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Brunwen to bys 100% měla, určitě si je taky zamiluješ. :)

      Vymazat
    2. Jinak ale já myslela, že používáš z péče jenom Hauschku... nebo to střídáš?

      Vymazat
    3. Už jsem o tom několikrát psala a používám to dohromady.. :) Hauschku používám čistící krém a tonikum (to doma nestřídám, pouze když někam jedu, beru místo toho Kivvi koktejl nebo mýdla). Takže v tomhle je pro mě Hauschka jasná jednička a nic jiného běžně nepoužívám. Ale to je jen čištění pleti..
      Kromě toho buď ráno po čištění dám jejich regulační pleťový olej, nebo poslední dobou právě tenhle Aloe Vera krém-gel. Třeba když je horko, tak spíše krém-gel, protože na olej nemám chuť. :)

      Takže když to shrnu, na čištění pleti jen Hauschka ale co se týče jiné péče (masky a krémy), tak to jich používám více. Akorát si dávám pozor na složení a hlavně aby mi to sedělo k mé pleti. :)

      Vymazat
  2. myslím, že tento krém / gel asi potřebuju! nalákala mě už jen ta vůně! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hihi, nj, vůně je dokonalost, ale účinky zbožňuju ještě více. :3

      Vymazat
  3. Tak toto vyzerá ako niečo pre mňa :) Mne sa celkom pozdáva hydratačný krém na zmiešanú pleť od i+m, pekne sa vsiakne, pleť je po ňom matná a má príjemnú sviežu vôňu. Tento od Apeiron si musím niekde poznačiť, i keď akurát mám objednaný krém od Antipodes, takže tak rýchlo nový potrebovať nebudem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda, to koukám.. Já od i+m měla několik vzorečků, ale všechno mi přišlo tak nějak průměrné a obyčejné.. Ale je pravda, že já klasické krémy prostě nemám ráda (právě kvůli mé mastné pleti a akné), takže jsem v tomhle hodně vybíravá. :P :)
      Doporučuju někdy alespoň vyzkoušet Apeiron vzorečky, i z nich jde dobře poznat jak jsou ty krém-gely super. :)

      Vymazat
  4. tak o tomto krémo-gelu slyším poprvé a musím říct, že jsi mě zaujala :) uvidím jestli si o ten vzoreček opravdu nenapíšu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, rozhodně si napiš. :) Je to poprvé co jsem se setkala s tak dokonalým efektem a vůbec s hydro krém-gelem.. a je to pro mě s matnou pletí se sklonem k akné ten největší zázrak. :3

      Vymazat
  5. S tou svěžestí teda naprosto souhlasím, ráno mě úplně vybudí. A pro smíšenou pleť je vážně skvělý, stejně jako ty ostatní krém-gely :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Caroline mi zase přijde vůně hlavně slaďoučká, možná jako coca-cola s citronem. :3 A ty krém-gely, to je opravdový poklad. :)

      Vymazat
  6. Mám moc ráda pleťovou péči s obsahem Aloe Vera. Značku Apeiron neznám, ale vypadá to jako malý zázrak a navíc cena je docela přijatelná. Teď používám lehoučký gel - krém Shiseido.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hmm, o Shiseido jsem taky slyšela jen chválu. A gel-krémy mě dost zaujaly, takže na to musím taky mrknout :)

      Vymazat
  7. Zrovna sháním nějaký krém, tady ten vypadá zajímavě, chci z toho eshopu objednávat, tak že bych ho rovnou vzala taky? Jen mě trochu zaráží ten kokosový olej, dřív jsem se kok.olejem mazala normálně na noc místo krému než jsem se dočetla že je dost komedogenní. Takže teď mám trochu strach, neucpává ti pory?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Upřímně se po jeho používání spíše divím že opravdu ve složení ten kokosový olej je - vůbec to nejde poznat! :) Krém-gel není vůbec mastný ani olejový, je to takové vodnato-gelové a strašně lehoučké. Takže póry mi to neucpává a navíc to ani nemastí pleť a tak se mi z něj třeba akné vůbec nedělá.
      Jinak ale musím souhlasit, že samotný kokosový olej bych si na pleť nedala.. :)

      Vymazat