čtvrtek 1. května 2014

O´Right podruhé - maska na vlasy s keratinem

Možná si pár z Vás ještě pamatuje na mou recenzi na O´Right šampon.. Tenhle šampon jsem si totiž zamilovala ze všech úplně nejvíce, a to protože má vysoký obsah přírodních složek (90%), je vyráběn ekologicky za pomocí větrné a solární energie, obaly jsou z ekologických materiálů, rozložitelné, potištěné sójovým inkoustem a tak dále.. Ale co na něm miluju nejvíce je stejně božský účinek na zplihlé a jemné vlasy – po něm jsou totiž krásně objemné a zároveň je pokožka hlavy příjemně zklidněná.

No a tak jsem začala přemýšlet i nad O´Right kondicionéry, maskami a jinými produkty a doufala jsem, že budou stejně dokonalé jako můj šamponový oblíbenec. A tak Vám dneska chci představit další O´Right kousek – jejich jogurtovou masku s keratinem.


O´Right Jogurtová maska na vlasy s keratinem je pro mě ale pořád tak trochu záhada.. Musím s mírným zklamáním uznat, že na dokonalost šamponu nejspíše nemá, a to z jednoho prostého důvodu – podle návodu je BEZOPLACHOVÁ a doporučuje se použít jen malinké množství, ale přes všechny mé snahy se mi nikdy nepodařilo nanést ji tak dobře, aby mi nezmastila některé části vlasů.
A tak mám pokaždé vlasy krásně vyživené, dokonale se rozčesávají, ale na určitých místech jsou prostě mastné.

Jediným východiskem při bezoplachovém používání je tak pro mě použití pouze na konečky (tím myslím takových 5cm), kam se hezky vsákne a dělá je příjemnější na dotek.


Další možnost jsem našla v popisu na stránkách O´Right – masku je v případě nutnosti možno smýt. Můj první pokus tak byl stejný, jako kdybych nanášela jakoukoliv jinou masku – nanést, nechat působit a smýt jen vodou. Jenže i když jsem vodou vlasy vymývala přehnaně dlouho, měla jsem na vlasech pocit stejný jako při zábalu z kokosového oleje (který se mimochodem musí umývat i šamponem). Takže po uschnutí byly vlasy mastnější než kdy dříve.

DOPORUČENÉ POUŽÍVÁNÍ je tak ode mě naprosto jiné – použít masku stejně jako kokosový zábal, nechat klidně i několik hodin působit a poté vymýt šamponem. Účinek je i tak skvělý (stejně jako u kokosového oleje) a hlavně je to asi jediná možnost jak se vyhnout mastnému efektu masky.


Občas ještě masku použiju i bezoplachově, ale musím si opravdu dávat pozor na množství a na rovnoměrné roztírání jen do konečků.


SLOŽENÍ: Hned po vodě je ve složení kokosový olej, což vysvětluje úplně vše.. Díky tomu masku (nebo spíše bych řekla zábal) musím opravdu vymývat šamponem stejně jako kokosový olej.
Přesné složení najdete na následující fotce.
CENA: cca 346Kč za 100ml.


Když to shrnu, místo masky můžu na zábal stejně tak použít čistý kokosový olej - účinky jsou stejné a cenově vyjde kokosový olej lépe. Takže do téhle věcičky bych na rozdíl od skvělých O´Right šamponů neinvestovala..

Co Vy a podobné vychytávky? Měli už jste někdy s kosmetikou a jejím správným použitím taky takové problémy? :)

16 komentářů:

  1. Ja mám problém tiež s leave-in vecami a olejovým sérom. Mám vlasy suché, takže mi nestačí len kvapka, tak pridávam a pridávam, lebo stále sa mi zdajú suché a ups, už sú zas mastné....ale pri tom na niektorých miestach stále suché xD Takže častokrát keď sa ponáhlam to prešvihnem s množstvom a potom musia vlasy do zapleteného copu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj, tak tohle taky někdy dělám. :) Pak přijde taky na řadu cop a umytí vlasů hned druhý den.. naprosto Tě chápu :D

      Vymazat
  2. to nebude bohužel nic pro mě, kokos mě vysušuje, mám porézní vlasy a nikomu je nepřeji, ani největší nepřítelkyni ! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda, to koukám Kris, jsi asi první o kom vím, že mu nesedí kokosový olej na vlasy.. To jenom potvrzuje že každý je opravdu úplně jiný a tak ani některé kosmetické "zázraky pro všechny" nemusí být úplně pro všechny. :)

      Vymazat
    2. Ja teda znam vic blogerek kt to nesedne a je to i na diskuzich,md sedne makadem.olej je dost tucny takze vlasy hydratuje,a keratin je best!

      Vymazat
    3. Na diskuzní fóra moc nechodím, jen to vnímám na každém druhém blogu, že blogerky vychvalují kokosový olej úplně na všechno.. Ale makadamiový olej jsem ještě sama ani nezkoušela, takže nevím, třeba by mi taky seděl. :)
      A jo, ta největší pecka je keratin, který jsem aplikovala mamce zažehlováním (ještě i po 5ti měsících má vlasy krásně zdravé a celkem rovné). :)

      Vymazat
  3. Jak lákavé :D :))

    http://style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj, mi to dřív lákavé přišlo, teď nevím jestli to nakonec využiju, když mám k tomu navíc 2 kokosové oleje. :D

      Vymazat
  4. Ahoj, no mala som si tento článok prečítať skôr. Narážam na ten šampón. Dnes som bola v drogérii a nevedela som si vybrať šampón. Chcela som vyskúšať niečo nové, niečo iné a keby som vedela o tom Tvojom obľúbenom, hneď by som pouvažovala. Nevadí, nabudúce budem na to myslieť. :-) Čo sa týka tej masky, tak je mi ľúto, že to s ňou nevyšlo. Čo už, aj také sa stáva. Pokiaľ ide o problém s postupom používania, tak momentálne si nič konkrétne neviem vybaviť... možno je už veľa hodín. :-)
    Katharine-fashionisbeautiful

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je mi líto, třeba ho vyzkoušíš příště. :) Psala jsem o něm kdykoliv se mě někdo zeptal na šamponové oblíbence, je to ten nej šampon co znám. A dokonce už mi ho používá i přítel, protože je příjemný a hezky mu pak voní vlasy. :D

      Vymazat
  5. Zajímavé, já mám poslední dobou problém s elektrizováním vlasů, většinou o řeším že do vlasů vetřu trochu olejíčku, ale problém je že se potom vlasy zmastí a musím je dříve umývat, tohle vypadá zajímavě, už si brousím zuby na šampon, tak že bych rovnou koupila i tohle? :-D Jak se blíží léto, tak hledám nějakej produkt, bezoplachový kondicionér nebo něco takového co by mi ochránilo vlasy před sluncem a chlorem, bohužel zatím jsem nenašla nic, co by bylo opravdu přírodní, nemáš nějakej tip? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj,
      co se týče bezoplachových péčí, tak používám přírodní jen sprej na objem od Klorane.. na ochranu před sluncem nic podobného nepoužívám, takže v tomhle poradit bohužel nemůžu (dříve jsem používala nepřírodní, od L´Oreál). :( Navíc u mě nejsou v tomhle problémem vlasy, ale spíše vlasová pokožka, kterou od chloru nedokážu ochránit - díky roku a půl plavání mi vypadalo tolik vlasů, že jsem s tím raději přestala (a pokožku jsem doléčila Biohaarem z lékárny).

      Ale co se týče elektrizování vlasů, tak na to podle mě skvěle funguje všemi vychvalovaný kartáč Tangle Teezer. Zrovna na něj mám připravený článek a tohle uhlazení proti elektrizování a polétávání vlasů je podle mě jeho největší plus. Možná bys pak nemusela olejíček používat tak často, ale jen jako zábal jednou za čas. :)

      Doufám, že se Ti alespoň něco bude hodit a přeju hezký večer. :)

      Vymazat
    2. Děkuji za tip na ten sprej od Klorane mrknu :-), já mám po létu vlasy vždy zničený, doma máme bazén, takže v létě se koupu prakticky denně, snažím se vlasy nenamáčet moc často, ale většinou se tomu nevyhnu. Tangle Teezer požívám už několik let, je vážně super, ničím jiným se nečešu. Na Vánoce jsem dostala nový z řady Salon Elite a hrůůza, vlasy mi po něm elektrizují ještě víc, nechápu proč, doufala jsem že to časem přejde, ale bohužel nepřešlo, navíc má tvrdší "zoubky" než ten můj starší. Přemýšlela jsem, že bych zkusila ještě ten cestovní, jestli bude jak ten můj starý, ale nevím jestli se mi za to chce ještě dávat peníze.
      Tak děkuji za odpověd, pěkný den :-)

      Vymazat
    3. Jé, teď jsem koukala na ten sprej Klorane a přírodní nakonec taky není. :D Jen je hodně šetrný a vhodný i pro citlivku jako jsem já. :)
      A s tím Tangle Teezerem si myslím, že to musí být nějaká napodobenina. Jestli má tvrdší zoubky (z jiného materiálu), tak je to skoro jisté.. Dalším znakem může být třeba jiný obal - že ta krabička nejde používat (otevírat a zavírat) pořád dokola, ale má tendenci praskat.
      Já jsem si koupila právě ten cestovní na parfums.cz a je skvělý. :)
      http://www.parfums.cz/tangle-teezer/compact-styler-kartac-na-vlasy/
      Navíc 288Kč mi za něj přijde málo, sama jsem kupovala i daleko dražší kartáče (štětinové).

      Vymazat
    4. Ten můj je taky kupovaný z parfums.cz :-D, už mě napadlo jestli to není fake, našla jsem si na netu podle čeho to poznat a podle všeho mám originál. Hodně mě zklamal, mamka se sním taky česala a taky ji začaly strašně elektrizovat vlasy, možná ho začali vyrábět z trochu jiného materiálů?šetří? nevím, nerozumím tomu. Odložila jsem ho a češu se se svým starým Teezerem, ale už je dost zničený :-(.
      Chtěla bych ti doporučit můj nejoblíbenější šampon :) ručně vyráběný od jedné paní na Fléru http://www.fler.cz/zbozi/mrak-vlasu-prirodni-tuhy-sampon-3646549 , jsem sním velice spokojená, vlasy mají úžasný objem, neelektrizují tolik, lépe drží a vydrží bez umytí o den déle, takže pokud ti nevadí že je to konzistencí mýdlo, tak ho určitě vyzkoušej :). U nás doma tento šampon používají už všichni :-).

      Měj se pěkně :-)

      Vymazat
    5. Teda tak tomu se mi nechce věřit, že by ho vyráběli jinak.. Přece jen zakládají si na jménu, tohle by snad udělat nemohli.. :/
      A za tip na šampon moc děkuju.. Budu o něm přemýšlet. Jediné co mě odrazuje je to, že hodně podobné vlasové mýdlo už jsem měla, taky obsahovalo různé oleje atd a vlasy jsem po něm při dlouhodobém používání měla dost mastné.. Ale když píšeš že vydrží bez umytí ještě déle, tak bych ho mohla zkusit až dopotřebuju své zásoby. :)

      Moc děkuji a přeji hezký večer. :)

      Vymazat