čtvrtek 28. srpna 2014

Saloos oleje: sprchový Intimia + masážní Maratonec

Jak vidíte, už jsem si pomalu začala plnit svůj wishlist na Parfums.cz, a pro začátek jsem se rozhodla pořídit si hlavně sprchový olej Saloos pro intimní hygienu, který mi někteří z vás doporučovali. :)

Nedávno jsem taky psala o nejoblíbenější toaletní vodě pro přítele - Yves Saint Laurent Homme, kterou jsem se u chystala pořídit.. Takže tady je - nemohla jsem si pomoct a pořídila jsem mu ji v tom největším 200ml balení, které mu snad dlouho vydrží. :)

A protože přítel pořád běhá, chodí po horách a chystá se na "extrémní závod" B7 (Beskydská sedmička, tedy 7 vrcholů s celkovou délkou trasy kolem 90km a převýšením kolem 5000m), rozhodla jsem se ho tentokrát pořádně opečovávat a přihodila jsem k nákupu Saloos masážní olej Maratonec.

Jako dárek jsem si vybrala další vzorek kondicionéru od Goldwell, tentokrát Dualsenses Color pro barvené vlasy. A když to shrnu, nestojí za nic. Minule jsem byla opravdu nadšená z jeho verze "Dualsenses Color Extra Rich", která byla skvělá.. ale tenhle je naopak podprůměrný.


Tak a teď už k dnešním recenzím mých nových olejů od Saloos. :)


Saloos sprchový olej Intimia (pro intimní hygienu) mi už někteří z vás doporučovali a já jsem tak hned měla jasno, že si jej musím pořídit.. a to hned z několika důvodů:

- zbožňuju sprchové oleje Saloos (užívám si ten relaxační masážní pocit i jejich vůni a pleť je po nich krásně naolejovaná i bez nutnosti mazání se po sprše),
- HOLENÍ se se sprchovými oleji je nejjednodušší, nejpříjemnější (díky olejové hydrataci) a nejdokonalejší (tzn. že se s jejich pomocí oholíte opravdu hladce). No a právě proto jsem občas používala na holení intimních míst i jiné sprchové oleje Saloos.
- Na intimní hygienu ale zásadně musím používat přípravky k tomu určené, takže jsem se rozhodla, že nebudu riskovat s ostatními sprchovými oleji a pořídím si tenhle.


A jaký nakonec je? Jednoduše dokonalý. :)

VŮNĚ je celkem jemná, ale zároveň relaxační, jakoby bylinná (možná i s nádechem Tea Tree).

ÚČINEK je stejný jako u ostatních sprchových olejů Saloos + navíc má být antiseptický a antimykotický, šetrnější a vhodný jak pro prevenci obtíží, tak už při vaginálních a močových potížích.
Jinak jde opravdu o OLEJ, takže krásně pokožku zvláčňuje a skvěle se s ním HOLÍ - žiletka po něm hezky klouže a přijde mi, že nikdy se neoholím tak dokonale jako s ním. Po použití zůstává pokožka čistá, voňavá, nemastná, ale hezky vyživená.


SLOŽENÍ: bio slunečnicový olej, bio sezamový olej, mandlový olej, esenciální oleje geránie, tea tree a manuka, PEG-40 sorbitan peroleate, laureth-4, lecitin, vitamíny A, E, F.

Jak vidíte, na obalu není označení CPK ani CPK Bio a ve složení najdete PEG deriváty, takže o čistě přírodní produkt nejde. Na druhou stranu velkou většinu složení tvoří jen 3 základní oleje + esenciální oleje pro přidání vůně. Já jsem rozhodně spokojená. :)


OFICIÁLNÍ POPIS:
Obsažené esenciální oleje z geránie, tea tree a manuky jsou velmi vhodné k jemné a šetrné hygieně intimních partií (možno i sedací koupele). Olej zanechává na pokožce jemný ochranný film, pokožku zvláčňuje a regeneruje bez nadměrného odmaštění a vysušení. Je vhodný také k péči o problematickou pokožku.
Sprchové oleje přirozeným způsobem jemně a účinně smývají nečistoty bez narušení přirozené ochranné vrstvy pokožky, bez pocitu vysušení a nadměrné mastnoty. Cenné výživné látky obsažené v olejích významně přispívají k obnově přirozeného lipidového filmu pokožky, podporují její regeneraci a hydrataci. 
Sprchové oleje Saloos zásadně neobsahují:- Tenzidy – sice dokonale čistí, ale mohou nabourat přirozenou obranyschopnost pokožky. Minerální oleje (paraffinum liquidum) vyráběné z ropy. Konzervační a syntetické vonné látky – mohou být příčinou vzniku alergií nebo již existující potíže zhoršit.Syntetická barviva – pouze pro estetický efekt.

CENA je většinou něco málo přes 100Kč za 125ml.


Další na řadě je Saloos tělový a masážní olej Maratonec. Všechny tyhle tělové a masážní oleje Saloos jsou přírodní a mají označení CPK Bio. Sice jsem si první chtěla pořídit variantu Mojito, ale protože stejně nejčastěji masíruju přítele, rozhodla jsem se pro tuhle praktičtější variantu pro unavené nohy.


OFICIÁLNÍ POPIS:
Ideální k péči o unavené nohy po zvýšené tělesné námaze a zátěži. Dokonale se postará  o celou nohu od stehen až k chodidlům, vhodný k masáži kůže se sklonem k výronům a pohmožděninám i namáhaných částí celého těla. Skvěle regeneruje, uvolňuje a prohřívá pokožku před a po fyzické námaze i sportovním výkonu. Zvláčňuje suchou pokožku a změkčuje kůži na patách. Nepostradatelný pro vrcholové sportovce! Dobrá péče se vám vrátí. Čistý přírodní bioprodukt.
Vlastnosti tělových a masážních olejů Saloos
- Mají čistě přírodní původ, jsou vyráběny pouze z pečlivě vybraných rostlin, což je zárukou špičkové kvality. Jsou harmonickou a účinnou kombinací rostlinných olejů lisovaných za studena, bio olejů a esenciálních olejů.
- Obsahují nejvyšší možné množství bioaktivních látek, vitamínů a minerálů v jejich přirozené podobě a dovedou tyto cenné látky v maximální míře předat našemu tělu, jsou „extraktem zdraví“.
- Pronikají do nejhlubších vrstev pokožky, působí komplexně a jejich složení nejvíc odpovídá složení tuků našeho těla. Dobře se vstřebávají a nezanechávají pocit mastnoty.
- Jsou vhodné pro všechny typy pokožky, nevyvolávají nežádoucí reakce.
- Zásadně neobsahují minerální (paraffinum liquidum) nebo rafinované oleje. Nenajdete v nich syntetické vonné látky, konzervanty ani barviva.



MŮJ NÁZOR: Se vším souhlasím - jde jednoduše opět o další skvělý olejíček od Saloosu. Z těch ostatních co jsem zkoušela mi nejvíce připomíná variantu Devatero kvítí, což je také olejíček doporučovaný po fyzické námaze, na namožené svaly nebo pohmožděniny. Jako všechny Saloos oleje krásně voní, hezky se roztírá a vydrží pokožku dost dlouho promazávat tak, že jej ani při dlouhé masáži příliš nespotřebujete.

VŮNĚ je tvořena esenciálními oleji Tymián, Manuka, Lemongrass a dalšími. Proto je příjemně relaxační a bylinkovo-osvěžující.



SLOŽENÍ: Základem je 5 olejů: meruňkový olej, BIO slunečnicový olej, mandlový olej, makadamiový olej a BIO sezamový olej, dále v něm najdete 100% esenciální oleje (Tymián, Manuka, Lemongrass a další), vitamíny A, E, F, lecitin. Přesně můžete mrknout na fotku výše nebo i na podmínky udělení certifikátu CPK bio. :)

CENA je většinou něco málo přes 100Kč za tohle 50ml balení.


Co vy a oleje, už jste jim taky propadli? :)

13 komentářů:

  1. S tím holením s tebou souhlasím, pro mě jsou na holení nejlepší :)

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
  2. Od Saloos jsem měla 1 masážní olej a byl úžasný :). Nalákala jsi mě na ten intimní olej, ten bych chtěla vyzkoušet
    veru-life.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. No musím si nějaký olej konečně pořídit! :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Ja mam od Saloos teraz pletovy olej a je skvostny!

    Pozyvam na koncoletnu prirodnu Skin in Blossom giveaway, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/08/koncoletna-skin-in-blossom-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  5. Mne ten intimia olej strasne smrdi...Jak zvratky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Coze?? Nemas ho nejaky stary a zkazeny? :D Ten muj je spise neutralni, mirne do bylinkove vune. :)

      Vymazat
  6. I když lepší oleje na intimní hygienu mi přijdou od Nobilis a hlavně od Original atok tennhle mám doma nejčastěji kvůli jeho snažší dostupnosti. A i ceně, ostatní jsou totiž asi dvakrát nebo třikrát dražší. U olejů je skvělý zklidňující účinek, víc hojivý a opravdu nenarušují pH slinznice což i přírodní gely po delší době dělají :/

    OdpovědětVymazat
  7. Ten Maratonec zní jako něco, co by se mi při mých denních výšlapech hodilo. =D

    OdpovědětVymazat
  8. Saloos je super a tyto oba vypadají moc dobře :).

    OdpovědětVymazat
  9. s tím aplikátorem je to snadné, stačí vyndat tu plastovou věc a dát místo ní pumpičku. sedí na to pumpička z oriflame mýdla na ruce, ale myslím že i jiné.

    OdpovědětVymazat
  10. s tím aplikátorem je to snadné, stačí vyndat tu plastovou věc a dát místo ní pumpičku. sedí na to pumpička z oriflame mýdla na ruce, ale myslím že i jiné.

    OdpovědětVymazat
  11. Nevíte někdo, zda by se dal tento olej použít na tantra masáže? Měli bychom chuť to s manželkou zkusit, jen tak na okořenění a posunutí našeho vztahu dál. Ale prý jsou na tantra masáže speciální stimulační oleje. Nejsou afrodiziakální, ale stimulují pokožku, která je díky tomu citlivější. :) Máte někdo zkušenost s tímto využitím? Díky. ;-)

    OdpovědětVymazat